GyereSportolni.hu - Dunaferr kajak-kenu

Generic placeholder image

Kajak-kenu

Dunaferr kajak-kenu

Fejér megye, Dunaújváros, Alsó sétány

Bemutatkozás

Régen Dunaújvárosban három vizi sportegyesület is működött és rivalizált egymással: az ITSK, a Kohász és az MHS. Egy idő után ebből a háromból nőtte ki magát a ma is jól működő tanmedencével, konditeremmel, hajótárolókkal és egyéb jóléti létesítményekkel rendelkező Dunaferr Kajak-Kenu SE.

Kiket Várunk?

Fiúkat és lányokat.

Kapcsolat

Cím: Alsó sétány

Telefonszám: +36204172828

E-mail cím: info@dunaferrkajakkenu.hu

Edzések helye

Vízitelep: dunaújvárosi csónakház Dunaújváros, Alsó sétány

Megközelítés

Tömegközlekedéssel: Nincs információ

Autóval: http://www.dunaferrkajakkenu.hu/images/megkozelites.jpg

GPS koordináták

Hajdu Gergely

Hajdu Gergő vagyok, 1989.03.01-én születtem Dunaújvárosban. 1999-ben ismerkedtem meg a Kajak-kenu sportággal. Versenyzőként nyertem Ifjúsági Világbajnokságot és minden korosztályban nyertem Országos Bajnoki címet. A sportág megtanított arra, hogy hogyan viseljem a sikereket és a kudarcokat, hogyan tűzzek ki célokat mind a sportban, mind pedig a magánéletben. Edzőként ezeket a tapasztalatokat szeretném legjobb tudásom szerint tovább adni azoknak a fiataloknak, akik szeretnék megismerni a Kaja-kenu sportágat. Szeretnék legalább annyi élményt adni a kajakozni és kenuzni vágyó gyerekeknek, amennyit én kaptam ettől a sportágtól.

Weixl Mónika

Weixl Mónika vagyok. Óvodásként kezdtem sportolni, úsztam, de rá kellett jönnöm, nem ez az én utam. Atletizálni kezdtem, de egy év után edző nélkül maradtunk, így engedtem egy osztálytársam csábításának, és 1989-ben lementem a kajak-kenu csónakházba, ahonnan azóta „elfelejtettem hazamenni”.

A kajak-kenu örök szerelem lett, megismertem minden oldaláról. 19 évesen hagytam abba a versenyzést és 20 évesen már túl voltam a versenybírói tanfolyamon és vizsgán, azóta is aktív bíró vagyok. 2005-ben tettem le a nemzetközi vizsgát, 2010-ben részt vehettem az első Ifjúsági Olimpiai Játékokon Szingapúrban. 2000 óta én vagyok a hazai rendezésű nemzetközi versenyek „hangja”.

2003-tól 2011. december 31-ig a Magyar Kajak-Kenu Szövetség szakmai titkáraként dolgoztam, két év megszakítással. 2012. január elsejétől foglalkozom a Dunaferr SE kajak-kenu szakosztályánál a kajakos lányok és fiúk felkészítésével.

És miért ilyen nagy a szerelem köztem és a víz ill. a sportág között? Talán mert minden nap új arcát mutatja, mert minden nap megtanít nekem valamit, amivel úgy érzem, több lettem korábbi önma-gamnál. Szeretem, hogy a vízen egyedül lehetek és hallgathatom a Duna meséit, de ha a gyerekkel túrázunk, akkor a folyó hallgatja a mi nevetésünket. És edzőként láthatom, ahogy a kicsik kezdeti bizonytalansága elmúlik, helyette csillogó szemmel kérdezik: Móni néni, mikor megyünk már vízre? Hát ezért...

Molnár Gergely

10 éves koromban ismerkedtem meg a kajak-kenu sportággal, melyet 17 évig versenyszerűn űztem a Dunaferr színeiben. Minden korosztályban voltam válogatott, melynek során 11 Magyar Bajnoki címet szereztem, illetve Ifjúsági Világ Bajnokságon és Világkupán is részt vettem.

2006-ban kezdtem edzősködni, a Patrónus Program keretein belül.

A csoportomba fiú kenusok, leány kajakosok és kenusok tartoznak. Szeretek gyerekekkel foglalkozni és valami olyat tanítani amihez értek.

Örömmel tölt el, ha a gyerekek boldogan szelik a vizet, és kitartásukkal, kemény munkájukkal sikereket érnek el. Az évek során több válogatott szintű sportolót neveltem ki.

Családomat tekintve nős vagyok, két gyermek boldog édesapja.

Az egészséges élet mindig is vonzott ezért az eredményeken túl célom, hogy egészséges életmódra, a sport iránti szeretetre neveljem a gyerekeket.

Amennyiben hiányosságot vagy pontatlanságot találsz a fenti adatokban, kérünk jelezd a következő címre:
Hirdetések

Köszönjük, hogy feliratkozott hírlevelünkre.