GyereSportolni.hu - Dunahararaszti Goju-Ryu Karate Sportegyesület

Generic placeholder image

Harcművészetek

Dunahararaszti Goju-Ryu Karate Sportegyesület

Pest megye, Dunaharaszti, 2330 Dunaharaszti, Rónai György utca 112.

Bemutatkozás

A Dunahararaszti Goju-Ryu Karate Sportegyesület 2001. őszén kezdte el tevékenységét, a II. Rákóczi Ferenc Általános Iskolában. Kezdetben a Magyarországi Goju-Ryu Karate-Do Szövetség klubjaként működtünk, majd 2006-ban lettünk hivatalosan is bejegyzett társadalmi szervezet. Szervezetünk alapvetően a goju-ryu karate stílus oktatásával foglalkozik, azonban eltökélt célja, hogy minél többeket a sportolás útjára vezessen és a karatén keresztül lehetőséget biztosítson minden korosztály számára a mozgásra, illetve megmutatni, hogy a karate tökéletes megoldást kínál bárki számára, hogy testi, lelki és szellemi kondícióját javítsa.“Keresem minden gyermek titkát, és kérdezem, hogyan segíthetnék abban, hogy ÖNMAGA lehessen?” /Jaannese Korczak/Ugyan egyesületünk mára már nem csak gyerekekkel foglalkozik, de a fenti idézet pontosan megfogalmazza azt a gondolatot, amit minden tanítás megcéloz, így mi is, a karate oktatásán keresztül, és nem csak gyerekeknél, hanemminden más korosztálynál. Mást ad a gyerekeknek, mást a fiatal, kamasz korosztálynak, és mást a felnőtteknek. A picik ismerkednek a mozgáskultúrával, próbálják saját magukat feltérképezni, és leginkább jól érezni magukat. Az iskolás generáció a versenyzésben találja meg leginkább azt, amire szüksége és igénye van. A felnőtteknél pedig legfőbb cél a testi – lelki kiegyensúlyozottság elérése és ehhez mi kiváló segítséget nyújtunk.Mára már megváltozott a karate, mint sportág. Sokkal többről szól, nem csak az erőfejlesztés, a deszkák, cserepek törése dominál, ehelyett fontosabb szerepet kapott a mozgáskultúra. A karate egy olyan mozgásforma, amely önvédelemre tanít, mindemellett olyan módon mozgat meg, ahogy kevés sport képes. Rendkívül kompexen fejleszti az izmokat, a mozgáskoordinációt, segít az egyensúlyproblémákon, javítja az általános kondíciót, vitalitást, szellemi fittséget. Így mi sportolási lehetőséget biztosítunk mindazon gyerekek, fiatalok számára, akiket eleve érdekel a karate és szeretnének közelebbről megismerkedni vele, illetve akiknél esetlegesen olyan testi-lelki probléma merül fel, melyeken fentiek segíteni tudnak, illetve mindazoknak, akik versenyezni szeretnének, megmérettetni magukat és komoly eredményeket elérni egy sportágban. Felnőttek köréből várjuk mindazok jelentkezését, akik felismerték, hogy a mindennapok terheit megkönnyítendő szükség van a mozgásra, és esélyt szavaznak egy nem mindennapi sport számára. A karate tökéletes lehetőség, hogy a stressz levezetése közben, megtanulva egy kiváló mozgáskultúrával rendelkező sportot, fokozatos terhelés mellett, elérjünk egy kiegyensúlyozott testi-lelki állapotot.Versenyzőink az évek alatt számos utánpótlás, országos bajnoki és kupa helyezéseket, diákolimpiai, világkupa és Magyar Bajnoki eredményeket értek el!Versenyrendszerünkről és szabályainkról bővebben a Versenyzés menüpont alatt olvashatnak!Várjuk a kedves sportolni vágyó fiatalok (testvérek), felnőttek, akár családok jelentkezését!Üdvözlettel,

Dunaharaszti Goju-Ryu Karate Sportegyesület nevében,

Bakosné Valkai Márta edző

Kiket Várunk?

Fiúkat és lányokat.

Edzések időpontjai

Itt megtalálod: http://dhgoju.hu/edzesek/

Kapcsolat

Cím: 2330 Dunaharaszti, Rónai György utca 112.

Telefonszám: +36302425489

E-mail cím: valkaimarta@dhgoju.hu

Edzések helye

Dunaharaszti, Fő út 158. (udvar)

Dunaharaszti, Eötvös utca 52. - Kőrösi Csoma Sándor Általános Iskola

Megközelítés

Tömegközlekedéssel: Nincs információ

Autóval: Nincs információ

GPS koordináták

47.353264, 19.083129

47.363697, 19.098384

Sensei Bakosné Valkai Márta 3. Dan

1976. augusztus 28.-án született, Budapesten. Dunaharasztin töltötte óvodai és iskolai éveit.

1993-ban kezdett karatézni. Kezdetben csak tanulta, majd két-három évvel később már segédedzőként részt vett az edzői munkában.

1995-ben alapító tagja volt egy szintén dunaharaszti székhelyű karate sportegyesületnek, illetve segített egy csepeli klub elindításában.

1999-ben sikeresen elvégezte a Testnevelési Egyetem középfokú edzői képzését, és Bukarestben, levizsgázott JKF és Seiwa-Kai 1.danra.

2001-ben kezdte el Dunaharasztin, a II. Rákóczi Ferenc Általános Iskolában a goju-ryu karate oktatását, óvodás korú gyerekek részér.

2002-ben Budapesten levizsgázott JKF és Seiwa-Kai 2.danra.

2003-tól elindította az iskolás csoportot, mely azóta is folyamatosan bővül.

2005-ben született első gyermeke, tanítványaival részt vett az első versenyeken.

2009-ben megszületett második gyermeke, illetve ősszel elindult a felnőtt csoport.

2010-ben a Sakura-Kai Nemzetközi Goju-Ryu Szövetségnél, Takeji Ogawa Shihan vezetésével, Gyomaendrődön levizsgázott 3. Danra.Gyermekeim születése előtt a karate mellett, pénzügyi területen dolgoztam, jelenleg az egyesület vezetésével, szakmai és pénzügyi fejlesztésével foglalkozom.

Sensei Harsányi Ildikó 4.Dan

Nincs feltöltve kép

Amennyiben hiányosságot vagy pontatlanságot találsz a fenti adatokban, kérünk jelezd a következő címre:
Hirdetések

Köszönjük, hogy feliratkozott hírlevelünkre.