GyereSportolni.hu - Dunaújvárosi Kohász Kézilabda Akadémia

Generic placeholder image

Kézilabda

Dunaújvárosi Kohász Kézilabda Akadémia

Fejér megye, Dunaújváros, 2400 Dunaújváros, Eszperantó u. 2-4

Bemutatkozás

A Dunaújvárosi Kohász Kézilabda Akadémia alapítása óta a település legsikeresebb csapatsportját, a női kézilabdát képviseli Dunaújvárosban. Az új egyesület a 90-es és 2000-es évek számos sikert halmozó Dunaferr sajnálatos szétesése után nem kisebb feladatot tudhatott magáénak, mint, hogy a város kézilabda életét revitalizálja, és a korábbi sikeres évek nyomdokába lépjen. A klub a felnőtt csapat mellett az utánpótlást teljes egészében összefogó, akadémia-rendszerű koncepció alapján működik, célja, hogy megtalálja és kinevelje a tehetséges magyar fiatalokat, akik később nem csak a hazai bajnokságokban, hanem akár nemzetközi szinten a címeres mezt felöltve is fontos szerephez juthatnak. Az Akadémia jelmondata: "Tanulni – Küzdeni – Tisztelni".

Kiket Várunk?

Csak lányokat.

Kapcsolat

Cím: 2400 Dunaújváros, Eszperantó u. 2-4

Telefonszám: +36305391147

E-mail cím: titkarsag@kohaszkezi.hu

Edzések helye

2400 Dunaújváros, Eszperantó u. 2-4

Megközelítés

Tömegközlekedéssel: Nincs információ

Autóval: Nincs információ

GPS koordináták

46.956232, 18.948713

GYÖRGY LÁSZLÓ

felnőtt és junior csapat edző

utánpótlás szakág vezetőGyörgy László (1968. 05. 17.) az 1997/98 -as szezonig a Dunaferrt erősítette, majd még hét szezont töltött Kiskőrősön, Győrött és Fehérvárott. Utolsó három fehérvári évében már A Dunaferr utánpótlás technikai vezetőjeként dolgozott és elkezdte edzői munkáját is a fiataloknál, majd Imre Vilmos segítőjeként a felnőttek kispadjára is leűlt.Neve elválaszthatatlan a Dunaferrben folyó kiemelkedő szinvonalú utánpótlás neveléstől. Az idei szezonban, amikor már szinte csak az Ő tanítványai alkották az anyagi nehézségekkel kűzdő Dunaferr első csapatának a keretét, gyakorlatilag Ő vezette az együttest, ha hivatalosan csak tavasszal vette is át a karmesteri pálcát.Dunaújvárosi munkája mellett az ifjúsági válogatottnál Ő Sótonyi László segítője. Ez a nagyszerű munkakapcsolatot Balatonfüreden folytatta. György László megegyezett a füredi klubbal, átvette a balatoni utánpótlás irányítását .

György Lászlótól a fürediek nem egyszerűen csak a junior és ifjúsági csapatok irányítását várták, hanem az Egyesületnél folyó teljes utánpótlás nevelés megújítását, a füredi oktatási intézményekre támaszkodó kiterjedt szakmai munkát, a sikeres dunaújvárosi modell füredi adaptálását.Márciusban tért vissza Dunaújvárosba egykori kiváló játékosunk, György László, aki az új idényben Mátéfi Eszter mellett pályaedzőként segíti a Dunaújvárosi Kohász Kézilabda Akadémia felnőtt női csapatának munkáját, míg junior csapatunknál vezetőedzőként, s az utánpótlás szakmai munkájának összefogójaként is dolgozik a 2015/2016-os szezonban.

VÁRTOK ÁKOS

kapus edző, Ifjúsági csapat edző

TAKÁCS JÓZSEFNÉ

OSB III, U13 Csapat edzőA Szilágyi Erzsébet Általános Iskola matematika – testnevelés szakos tanára, edző. Győrben és Dunaújvárosban is kézilabdázott, majd a pedagógusi pályafutás kezdetével az edzői feladatokat is felvállalta. A Dunaújvárosi Sportiskola indításakor állt rá a „női vonalra”. Utánpótlás csapatokkal többször szerepelt országos döntőben, ahol négyszer volt ezüstérmes együttes irányítója. A jelenlegi felnőtt keretben két lánya (Dusmáta és Fruzsina) mellett öten is játszottak korábbi csapataiban. Legnagyobb sikereit az 1993-ban született korosztállyal érte el: az NB I. junior bajnokság ezüstérme mellé az NB II. déli csoport felnőtt mezőnyében is megszerezték a második helyet. A Kézilabda Akadémia első évében az ifjúsági korosztályt, jelenleg a serdülő csapat lányait vezényli.

BULATH ANITA

U11 csapat edző

SÁNTA DÓRA

U8, U9, U10 csapat edző

BARANYI ERZSÉBET

utánpótlás kapus edző

Amennyiben hiányosságot vagy pontatlanságot találsz a fenti adatokban, kérünk jelezd a következő címre:
Hirdetések

Köszönjük, hogy feliratkozott hírlevelünkre.