GyereSportolni.hu - Fehér Tigris Shaolin Kung-fu Egyesület

Generic placeholder image

Harcművészetek

Fehér Tigris Shaolin Kung-fu Egyesület

Budapest , XII. Kerület , 1133 Pannónia u. 53/B

Bemutatkozás

1999-ben Ambruzs Szabolcs négyszeres kung-fu világbajnok Budapesten is elkezd tanítani az V. kerületben. Majd évről-évre nyitja meg iskoláit (I. és II. kerületben), ahol a felnőtt oktatások mellett gyermek és küzdelmi (Sanda) oktatásokat is tart. A csapat tagjai a kitartó munka eredményeként nem csak rendszeresen részt vesznek a hazai versenyeken, hanem számtalan dobogós helyezéseket is érnek el.4 év elteltével, elég erősnek látta rendszerét, hogy mindezt saját szervezetén belül tegye, így 2003-ban tanítványaival – azaz velünk -, megalapította a Fehér Tigris Shaolin Kung-Fu Sportegyesületet. Megalakulásunkat követően több versenyt is szerveztünk közöttük a sportági szakszövetség Országos Bajnokságát, valamint egyesületünk Kínában is megismertethette magát, mivel vezetőnket 2 hónapra meghívták oktatni. A szervezet a folyamatos gyakorlásokon túlmenően lehetőséget ad tagjainak arra, hogy igény szerint versenyzőként, valamint elszánt és kitartó munka esetén oktatóként is részt vehessen a szervezet életében.Célunk, hogy az edzőtermen kívülre vigyük tapasztalatainkat, külső és belső harcainkat úgy, hogy az segítséget nyújthasson hétköznapi elakadásaink megvívásában is. Segítünk felfedezni és megmutatni szervezetünk teljesítőképességét, kitartásunk, akaratunk és hitünk által, így növelve lelki állóképességünket is. Határainkat meglépve közelebb kerülni valódi önmagunkhoz és teret engedni arra, hogy kibontakozhasson belső késztetésünk.Ehhez adnak segítséget a különböző elmélyülő és meditációs gyakorlatok, melyek segíthetnek belső feszültségeink, blokkjaink felszámolásában és elengedésében így adva lehetőséget a kibontakozásunkra.Eddzük a testünket és csiszoljuk az elménket. Fontosnak tartjuk e kettőség megértését. Hiába harcolunk és jó a fizikumunk, ha mentálisan instabilak vagyunk, és nem merünk szembenézni saját félelmeinkkel. Hiába vagyunk rendben mentálisan, ha nincs meg a harcainkhoz szükséges akarat és kitartás, és ehhez a testi állóképességünk és egészségünk. E kettőséget szimbolizálja a Jin és Jang.Egyesületünkben az alábbiakkal talákozol:

- Lazító és nyújtó gyakorlatok

- Erősítő és állóképesség javító gyakorlatok

- Egészségmegőrző chi-kung, energetizáló és légző gyakorlatok

- Pusztakezes, melyekben helyet kapnak az állatok mozgását utánzó stílusok is (tigris, daru, sáska, leopárd, sas…)

- Önvédelmi gyakorlatok

- Kesztyűs (sanda) és pusztakezes küzdelmek

- Rövid illetve hosszú fegyveres gyakorlatok (hosszú bot, szablya, egyenes kétélű kard, lándzsa, lánckorbács, alabárd, kilenc karikás szablya, pillangó kés…)

- Kemény (harci) chi-kung, mely a légző gyakorlat közben a test felületeinek edzésére történik

- Meditáció és elmélyülést elősegítő gyakorlatok

- Filozófiai szemléletek

- És, de nem utolsó sorban megtapasztalhatod saját és közösségünk építő erejét.

Kiket Várunk?

Fiúkat és lányokat.

Kapcsolat

Cím: 1133 Pannónia u. 53/B

Telefonszám: +36309919867

E-mail cím: fehertigris@fehertigris.hu

Edzések helye

Budapest, I. ker., Attila út 135. (a Széll Kálmán térnél) - Kosztolányi Dezső Általános Iskola és Gimnázium

Budapest VIII. ker., Somogyi Béla u. 9-15. - Molnár Ferenc Általános Iskola

Budapest, XII.ker. Győri út 1.

Megközelítés

Tömegközlekedéssel: Nincs információ

Autóval: Nincs információ

GPS koordináták

47.504588, 19.024980

47.494793, 19.069529

47.494984, 19.026163

Shifu Ambruzs Szabolcs

1979-ben születtem. 9 éves koromtól kezdtem el harcművészetekkel foglalkozni nem kisebb céllal, mint hogy világbajnok legyek. Karate és egyéb stílusok után 1994-től kezdtem a Shaolin Kung-fu tanulását. Középiskolai tanulmányaim alatt már biztos voltam abban, hogy ez lesz az életem. Kerestem a megmérettetési lehetőségeket itthoni és nemzetközi versenyeken egyaránt. Küzdelemben többféle rendszerben is sikeresen tettem magam próbára,- box, utcai harc, thai-box. Mindent az edzés alá rendeltem, naponta minimum két edzéssel az életem részévé vált, versenyidőszakban akár 3-4 edzésre is emeltem a gyakorlások számát. 1997-ben nyitottam meg első iskolámat lakhelyemen Emődön, és elkezdtem a Shaolin oktatását is. 1999-ben elérve gyermekkori álmomat full contact küzdelemben is világbajnok lettem. Még ebben az évben Shi Wan Heng mester a Shaolin templom egyik nagymestere felavatott és a Shi Yan Li nevet kaptam, így lettem a 34. generációja a Shaolin rendszernek. 2003-ban tanítványaimmal megalapítottam egyesületünket. 2001-től a kung-fu mellett a taiji-val is elkezdtem foglakozni. Nagy megtiszteltetés volt számomra, hogy 2004-ben meghívtak oktatni Kína Yang Xin nevű egymillió fő lakosú kisváros egyetlen Kung-fu iskolájába, ahol másfél hónapot töltöttem. A magyar kung-fu szakszövetség felkérésére 4 évet vezettem a szervezet versenybizottságát. Az aktív versenyzések után az oktatás mellett a saját egyéni fejlődésem maradt a középpontban, de a harci technikák és a chi-kung (belső erős) gyakorlatok mellett elkezdtem a gyógyászat – shiatsu- és az elmélyülés, meditáció különböző formáival foglalkozni.Hogy haladjuk meg azt, aki/ami gondolkodik bennünk? Mennyire látunk rá működésünk, gondolkodásunk valódi okára?

Jiaolian Nagy Gábor Viktor

"Mint minden gyerek, én is kipróbáltam néhány sportágat, többek között vízilabdázást, kenuzást, atlétikát, míg eljutottam a küzdősportok világába. Az első ilyen jellegű kísérletem még Papp Laci bácsi keze alatt az ökölvívás volt, ami megalapozta a küzdősportos érdeklődésemet. Néhány év cselgáncs következett, ezután az élet kissé másfelé sodort. Pár év elteltével 1999-ben az élet az utamba sodort egy rendkívüli embert, aki a mai napig a mesterem, barátom, testvérem, aki az akkor elég zűrzavaros életemben megismertetett a shaolin kung-fuval, ami rendszert és megnyugvást hozott az életembe. Sikerült némi rálátást szereznem eme harcművészeti stílus szépségeire. A tradicionális formagyakorlatokban meglátni a mozdulatok szépségét, átérezni annak belső értékét, fegyelmét. A stílus részeként megismerkedtem a sanda – kínai küzdelmi rendszer- alapjaival is, ami a mai napig a szívem csücske. Gyakorolni nem tudok senki helyett és nem is szeretnék, de segíthetek benne, mivel tanárként ezeket az érzéseket, technikai alapokat igyekszem továbbadni. Tisztelet, fegyelem és (ön) kontroll!"

Jiaolian Szabó Csilla

2000-ben kezdtem el a taiji-t gyakorolni a kerepesi Shaolin templomban, és azonnal megfogott. Azzal, hogy soha nem lehet megtanulni, mindig van új mozdulat, új forma, pedig akkor még nem is igazán láttam át, mi is valójában ez a mozgásforma. Indiai néptáncokat tanultam már évek óta, valamint párbajtőröztem, és valamilyen más típusú mozgást kerestem. A testvérem akkoriban shaolin kung fut tanult, Ő beszélt rá, hogy próbáljam ki a taiji-t.Végül Duan Zhi Chao mester érkezésekor, 2002-ben többekkel együtt megismerkedhettünk a taijival, mint harcművészettel, és ez meghatározó lett abban, hogy folytassam a mai napig.2002-től folyamatosan versenyeztem, több országos bajnokságot nyertem tradícionális illetve modern kategóriákban, több nemzetközi versenyen is részt vettem.Tanári vizsgát 2003-ban tettem, az első önálló iskolát 2006-ban nyitottam, azóta folyamatosan tanítok.Volt szerencsém Kínában eltölteni egy kis időt és ott tanultam főleg pa kua-t Gao Ji-Wu nagymestertől és chen stílust Chen Yu nagymestertől, valamint Chen Hui-Ying és Chen Xiang mesterektől.Az egészségügyet részben elhagyva a természetgyógyászatot, azon belül az alternatív mozgás- és masszázsterápiát, pontosabban a kínai gyógyászatot választottam. E mellett érdekelnek más keleti gyógyászati ágak is, néhány hétig az ayurvédikus gyógyászatot és az orvosi jógát tanulmányozhattam Dél-Indiában, ami szintén meghatározó volt számomra.Az edzéseken ezeknek megfelelően változatos módon próbálom megismertetni mindenkivel a taiji és a qigong technikáit, különböző gyakorlási módszereit.

Amennyiben hiányosságot vagy pontatlanságot találsz a fenti adatokban, kérünk jelezd a következő címre:
Hirdetések

Köszönjük, hogy feliratkozott hírlevelünkre.