GyereSportolni.hu - Forrás Néptáncegyüttes

Generic placeholder image

Tánc

Forrás Néptáncegyüttes

Pest megye, Százhalombatta, 2440 Százhalombatta, Szent István tér 5.

Bemutatkozás

A Forrás Néptáncegyüttes 1984-ben alakult meg Érden a Vörösmarty Mihály Gimnáziumban; tagjai az ott tanuló diákok voltak. 1985 ősze óta működik Százhalombattán, ahol az éppen felépült művelődési központ adott otthont a csoportnak. Az eltelt évek alatt meghatározó része lett a százhalombattai kulturális életnek. Működésével új hagyományok teremtődtek. Meghonosodott és népszerűvé vált a népművészet. Sajátos a közösség alakult ki az együttes körül, amely kör folyamatosan bővül a táncosokhoz kötődő rendezvények által. A Forrás szakmai munkájára, sokszínűségére jellemző, hogy a próbatermi munkát az ország legnevesebb alkotói, koreográfusai irányítják. Az autentikus művek bemutatása mellett az együttes tematikus művek bemutatására is vállalkozik.

Az együttes 1994 óta szervezi Szigetvári József vezetésével a Summerfest Nemzetközi Folklórfesztivált, mely mára Közép-Európa egyik legjelentősebb folklórrendezvényének számít. A Forrás tagjai a fesztiválon dolgozó tolmácsok, kísérők, szervezők, sok közülük vendéglátó.

Az együttes vezetése nagy figyelmet szentel a szakmai munka jó minőségére. Célja, hogy a Forrás egy olyan műhely legyen, amelyben a különböző generációk hosszútávon képesek biztosítani az együttes szakmai munkáját. Mostani táncosai közül többen a Táncművészeti Főiskolai hallgatói.

Kiket Várunk?

Fiúkat és lányokat.

Kapcsolat

Cím: 2440 Százhalombatta, Szent István tér 5.

Telefonszám: +36205694784

E-mail cím: forras@mail.battanet.hu

Edzések helye

Megközelítés

Tömegközlekedéssel: Nincs információ

Autóval: Nincs információ

GPS koordináták

Szigetvári József

együttes és művészeti igazgató

Amennyiben hiányosságot vagy pontatlanságot találsz a fenti adatokban, kérünk jelezd a következő címre:
Hirdetések

Köszönjük, hogy feliratkozott hírlevelünkre.