GyereSportolni.hu - Gödöllő Táncegyüttes

Generic placeholder image

Tánc

Gödöllő Táncegyüttes

Pest megye, Gödöllõ, 2100 Gödöllő, Szabadság út 6

Bemutatkozás

A több, mint 20 éves Gödöllő Táncegyüttest Iglói Éva és Dr. Gémesi György – Gödöllő város polgármestere – azzal a céllal hívták életre, hogy a város rendkívül sokszínű kulturális életében, az akkor még hiányzó, az esetleges helyi hagyományokat is feltáró és bemutató folklór-színpadi művészet is helyet kaphasson.

Az együttes fő célja az autentikus tánc, viselet és zenei folklór bemutatása mellett olyan táncszínházi darabok színpadra állítása, melyek a hagyományos alkotói és előadói kereteket szétfeszítve keresnek új, eddig ismeretlen utakat – mindezeket a “Hagyomány és korszerűség” mottó jegyében.

Tóth Judit táncpedagógus és Moussa Ahmed látják el a Gödöllő Táncegyüttes művészeti vezetését, a felnőtt- és gyermekcsoportok szakmai irányítását. Az együttes folyamatos szakmai fejlődésére garancia a jelenlegi oktatók személye, akik fiatal koruk ellenére kiemelkedő tapasztalattal és alázattal viszonyulnak a néptánchoz és a színpadi munkához.

Kiket Várunk?

Fiúkat és lányokat.

Kapcsolat

Cím: 2100 Gödöllő, Szabadság út 6

Telefonszám: +36703765373

E-mail cím: iroda@godollotancegyuttes.hu

Edzések helye

2100 Gödöllő, Szabadság út 6

Megközelítés

Tömegközlekedéssel: Nincs információ

Autóval: Nincs információ

GPS koordináták

47.598105, 19.349954

Tóth Judit

néptáncpedagógus – koreográfus

Tóth Judit a Galga-patak völgyében található Hévízgyörkön nőtt fel. A néptánccal Bagon, a Bagi Muharay Népi Együttes gyermekcsoportjában ismerkedett meg. Gimnáziumi tanulmányait az Aszódi Petőfi Sándor két tannyelvű gimnáziumban folytatta. 1996-ban néptánc-páros kategóriában “Ki mit tud” győztes lett. 2001-2004-ig az Állami népi Együttes hivatásos táncosa, majd 2002-2006-ig a Magyar Táncművészeti Főiskola hallgatója. 2006-ban néptánc-pedagógus szakon diplomázott. Jelenleg a Magyar Táncművészeti Főiskola, tánctanári mesterképzési szak hallgatója.
1996-tól táncol a Gödöllő Táncegyüttesben, ahol jelenleg a vezetői, koreográfusi- és táncpedagógusi feladatokat is ellátja.

“Számomra halott az a népművészet, ami görcsösen ragaszkodik a szabályokhoz és nem próbál járni új utakon.”

Moussa Ahmed

művészeti vezető, koreográfus

Díjai:

Békéscsabai Szólótánc Fesztiválon elnyert Különdíj (2007)
Békéscsabai szólótánc Fesztiválon háromszor elért “Aranysarkantyús” elismerés (2009, 2011, 2013)
Békéscsabai szólótánc Fesztiválon háromszor elért “Örökös aranysarkantyús táncos” díj (2013)
Sirítő díj a százhalombattai Facsard meg! Sirítsd meg! szólótánc versenyen (2008, 2009)
Szegedi Martin György néptáncfesztivál koreográfusi díj (2009)
Nemzetközi Verbunk Verseny és Legényes verseny II. helyezés és különdíj (2011)
Pest megye népművészetéért díj (2014)
Fülöp Viktor táncművészeti ösztöndíj (2015)
Bezerédj-díj (2015)
IV. Teátrumi Fesztivál – A legjobb koreográfia (2015)
Gödöllő Kultúrájáért Díj (2016)

Herczegh Tímea

“Négy éves korom óta táncolok, folyamatosan, megállás nélkül. A balettel kezdtem, később jött a disco, majd nagy váltással a népitánc érkezett az életembe. Hosszú időt töltöttem hivatásos táncosként, s ettől fogva hastánctól a tangóig minden stílus érdekelt, amit a különböző népek táncolnak.

Több éve jógázom, tai chizom és a Nia táncot gyakorlom. Három gyermeket szültem, közülük a másodikat táncolva, és mindhárom gyermekem szereti a jó muzsikát és a táncot.

A mozgás felszabadító erejét, a tánc és a zene okozta örömöt igyekszem a foglakozásaimba csempészni. Jelenleg táncpedagógusként, táncterapeutaként és gyermekpszichológusként dolgozom. Több csoportot is vezetek. Ovisoknak népi játékokat és táncot tanítok, kamasz leányoknak mozgás-tánc-meditációs, ovisoknak és kisiskolásnak gyermekpszichodráma, valamint több korosztálynak zene-mese-dráma csoportokat tartok. Ezeken kívül pszichológusként szülőcsoportokat vezetek.

A zene és a mozgás mindenütt jelen van az életemben és a munkámban egyaránt.”

Amennyiben hiányosságot vagy pontatlanságot találsz a fenti adatokban, kérünk jelezd a következő címre:
Hirdetések

Köszönjük, hogy feliratkozott hírlevelünkre.