GyereSportolni.hu - Island Rock Csepel Táncsport Egyesület

Generic placeholder image

Tánc

Island Rock Csepel Táncsport Egyesület

Budapest , XXI. Kerület, 1213 Budapest, Szellős út 5.

Bemutatkozás

Múltunk:

2007-ben Tramontini Péter a Négy Muskétás SE színeiben kezdte el megismertetni egy óvodában és egy iskolában a gyerekekkel a rock and roll alapjait.A következő években több fiatal, lelkes edző csatlakozott hozzá, akikkel a kerületben egyre több helyszínen indítottak el tánctanfolyamokat.

2014-ben a pozitív visszajelzések, a különböző rendezvényeken, versenyeken szerzett tapasztalatok arra ösztönöztek minket, hogy létrehozzunk egy egyesületet, melynek keretén belül a különböző budapesti és országos versenyeken képviselhetjük a Csepeli Rockysokat. A név kiválasztásánál fontos volt számunkra, hogy valamilyen formában - ahol edzünk, élünk - a Csepel-sziget is szerepeljen benne. Bízva abban, hogy versenyzőink a nemzetközi eseményeken is képviselhetik egyesületünket, a sziget szót angolra fordítottuk, s így lett a nevünk Island Rock Csepel TSE.Jelen:

A Magyar Táncsport Szövetség 2015. januárjában regisztrálta a tagszervezetei közé az Island Rock Csepel TSE-t.Napjaink rohanó világában egyre fontosabb szerepet kap az egészséges életmód, a sport.

Célunk, hogy minél több gyerek már óvodás kortól hozzászokjon a sportoláshoz, a rendszeres mozgáshoz, a kitartó munkához, élvezze annak eredményét, megszeresse ezt a látványos, dinamikus, akrobatikus elemeket is tartalmazó táncot.

Tanfolyamainkra 4 éves kortól bárki jelentkezhet, aki szereti a mozgást, a zenét.Edzéseinken a legfontosabbnak tartjuk

- óvodások: játékos feladatokban ritmusérzék és mozgáskoordináció fejlesztése, tánc alapjainak megismerése

- iskolások: mozgáskultúra alakítása, térlátás, tánctechnika fejlesztése, együttmozgás öröme, élményszerzés - fellépéseken

- versenyzők: területi és országos versenyeken tehetségük megmutatása - önbizalom, önkifejező készség, feladathoz való hozzáállás, fizikai állóképesség, kitartás fejlesztése.Táncosainkat életkor és tudásszint alapján differenciáltan tanítjuk. A páros tánc mellett lányformációs csapatokat alakítunk ki. Lehetőséget biztosítunk a hobby szintű sportolásra, de a versenysportban való eredményes részvételre is. Ennek szellemében az edzéseket - kezdőtől a versenyszintig - még ma is aktívan versenyző edzők és segítők tartják.Ha szeretné, hogy gyermekét mi tanítsuk meg az akrobatikus rock and roll-ra, vagy ha kedvet érzel magadban, hogy kipróbáld ezt a táncot, keress bennünket!

Kiket Várunk?

Fiúkat és lányokat.

Kapcsolat

Cím: 1213 Budapest, Szellős út 5.

Telefonszám: +36309488452

E-mail cím: tramontinip@gmail.com

Edzések helye

Megközelítés

Tömegközlekedéssel: Nincs információ

Autóval: Nincs információ

GPS koordináták

Tramontini Péter

7 éves koromban ismerkedtem meg az Akrobatikus Rock and Roll-lal, és a mai napig aktívan versenyzem.

6 éve foglalkozom utánpótlás neveléssel, ma már Csepelen 13 intézményben tanítok edzőtársaimmal.

2002-ben, 2004-ben és 2005-ben Világbajnoki 2. helyezést értem el csapatommal páros formáció kategóriában, 2006-ban Magyar Ranglista kupát szereztünk partneremmel Felnőtt ”C” kategóriában,

2012-ben Felnőtt ”B” kategóriában Magyar Bajnokok és Világkupa győztesek lettünk.

2011-ben elvégeztem az Akrobatikus Rock and Roll Szakedzői képzést, valaint 2012-ben hangtechnikusi oklevelet szereztem. Jelenleg a Testnevelési Egyetem Testnevelő Edző szakán tanulok.A versenysportban elért eredmények mellett számomra az egyik legfontosabb az Island Rock Csepel TSE megalapítása volt.

Örülök, hogy olyan edzőkkel dolgozhatok együtt, akikkel közös a célunk, hasonló a gondolkodásunk és ugyanazért a sportágért rajongunk.

Célom, hogy minden tanítványomnak átadhassam a tánc, a sportolás szeretetét, és ezt a lehető legalaposabb, legodaadóbb munkával tegyem.

Úgy gondolom, hogy ebben a sportágban mindenki meg tudja találni a célját, legyen az egy nagyon jó közösség, egy életre szóló tábori élmény, vagy egy világbajnoki dobogó legmagasabb foka.

Szeretném, ha egyesületünk fiatalossága, lendületessége minél több gyermekkel szerettetné meg a táncot, azon belül az Akrobatikus Rock and Roll-t, és a sportolás élményét.

Gyuricsek Bianka

5 éves koromban ismerkedtem meg az Akrobatikus Rock and Rollal, és jelenleg is aktív versenyző vagyok. Felnőtt nemzeti kisformációs kategóriában csapatommal többszörös budapest bajnokok és országos dobogósok vagyunk.Tanítással 2012 óta foglalkozom. Elvégeztem a Testnevelési Egyetem Akrobatikus Rock and Roll sportedzői szakát, és jelenleg is a Testnevelési Egyetemen tanulok rekreációszervezés és egészségfejlesztés szakon.

Jelenleg több óvodában és iskolában foglalkozom tánctanítással.Célom, hogy a gyerekek megismerjék és megszeressék ezt a sportot, és olyan élményekkel, tapasztalatokkal gazdagodjanak, amik miatt az életemmé vált ez a tánc.

Ladányi Dorottya

Kisgyermekkorom óta életem szerves részét képezi a sport, az akrobatikus rock and rollal 2002-benismerkedtem meg először. Azóta is aktív versenyző vagyok, jelenleg felnőtt nemzeti kisformációs

kategóriában versenyzek a csapatommal, de táncoltam felnőtt nemzetközi nagyformációs kategóriában is.

Legjobb eredményeim többszörös területi első helyezett és országos dobogó.Tanítással 3 éve foglalkozom, elvégeztem a Testnevelési Egyetem sportedzői képesítését 2013-ban. Jelenleg is a Testnevelési Egyetemen Testnevelés és Sporttudományi Karán tanulok sportszervezőnek. Emellett 2013-ban végeztem az ELTE Természettudományi Karán, földrajz szakon terület- és településfejlesztőként.Jelenleg több óvodás és kisiskolás csoportom van, célom, hogy megszerettessem a sportolást

és az akrobatikus rock and rollt a gyerekkel és átadhassam nekik a megszerzett tudásom.

Dudás Julianna

2008-ban szereztem meg a diplomámat az ELTE Tanító és Óvodapedagógus karán. Még ebben az évben elkezdtem tanítani egy általános iskola alsó tagozatán. Az egyik kedvenc tantárgyam a testnevelés, mert nagyon sok lehetőséget kínál a gyerekek testi-, érzelmi és értelmi fejlesztésében.Az Akrobatikus rock and rollal először, mint szurkoló kerültem kapcsolatba 13 évvel ezelőtt.

2012-ben megismerkedtem, majd el is végeztem a Pek-torna mozgásfejlesztő programot, mely új lehetőségeket és ismereteket adott a 3-10 éves gyerekek sokoldalú fejlesztésére a testnevelés, mozgásterápia, fejlesztő pedagógia, gyógytestnevelés módszereivel és gyakorlataival.Lehetőséget kaptam, hogy az itt tanultakat az edzésekben, táborokban, óvodai foglalkozásokban alkalmazni is tudjam. Fontosnak tartom, hogy a gyerekek megismerjék és megszeressék a mozgást már óvodás korban. A foglalkozásokon megismerkednek az akrobatikus rock and roll alapjaival, és megtapasztalhatják, hogy a zene, a tánc, játékkal kiegészülve mennyi vidámságot jelenthet számukra, közben pedig fejlődik az önbizalmuk, mozgáskoordinációjuk, ritmus- és egyensúly érzékük.Az edzések számomra is jó hangulatot és sok élményt adnak. Nincs jobb érzés, mint amikor mosolygós tekintetek vesznek körül. Örülök, hogy a legtöbben az iskolában is folytatják ezt a sportot.

Viszlai Emese

Viszlai Emese, Mesi vagyok. Az akrobatikus rock and roll több mint 12 éve az életem része. 6 éve táncolok

az A’la Cool nevű formációban. Felnőtt nemzeti kisformációs kategóriában számos területi és országos

dobogós helyezést tudhatunk magunkénak.

Pályafutásunk eddigi csúcsa, hogy több ízben az országos dobogó második fokára állhattunk.Az Island Rock TSE csapatának immár második éve vagyok tagja. Az elmúlt tanévben az első saját csoportom élén már nem csak asszisztensként, de edzőként is kipróbálhattam magam.Várom a találkozást és az együtt, tánccal, vidáman töltött órákat!

Amennyiben hiányosságot vagy pontatlanságot találsz a fenti adatokban, kérünk jelezd a következő címre:
Hirdetések

Köszönjük, hogy feliratkozott hírlevelünkre.