GyereSportolni.hu - Orosházi Női Kézilabda Club

Generic placeholder image

Kézilabda

Orosházi Női Kézilabda Club

Békés megye, Orosháza, 5900 Orosháza, Bajnok utca 3.

Bemutatkozás

Egyesületünk 2011. február 16-án alakult és február 21-én, 2987 nyilvántartási számon került bejegyzésre. Ám gyökereink a város korábbi kézilabda életébe számos szálon visszanyúlnak.



Klubok, egyesületek, szakosztályok próbáltak az elmúlt évtizedekben megfelelni városunkban annak a nem könnyű kihívásnak, amely rendre a versenysport, a kézilabda esetében nyugodtan mondhatjuk, az élsport elé tornyosult. A sportágat szeretők és művelők különböző szervezeti formákkal, és anyagi támogatottsággal – de gyakorlatilag folyamatosan a városvezetés jelentős segítségével – tervezték, szervezték munkájukat a siker, néha a bennmaradás, vagy éppen a fennmaradás érdekében. Voltak fúziók, koedukált egyesületi próbálkozások és voltak fájdalmas kiválások, lelki sérülésekkel és anyagi hátrányokkal járó elszakadások is.



A cél azonban jellemzően minden esetben egy jobban működő, eredményesebb sportközösség megteremtése volt. Néha a magasabb osztályban való játéklehetőség megőrzése, máskor az utánpótlás nevelés minél szélesebb körben, vagy magasabb színvonalon történő művelése érdekében kellett változtatni.



Közvetlen jogelődünk az Orosházi Stílus Szabadidő Kör Egyesület, mely által – a Női Kézilabda Szakosztály vonatkozásában – átadott játékjog a Magyar Kézilabda Szövetség 2011. március 24-én kelt határozatával vált hivatalossá. Gyakorlatilag ettől az időponttól szerepelünk Orosházi Női Kézilabda Club néven.



Pillanatnyilag az a Magyar Köztársaság Kézilabda Nemzeti Bajnokság Női NB I/B. osztály felnőtt és ifjúsági, valamint a Női országos Nyílt, Serdülő Bajnokság küzdelmeiben vesznek részt csapataink. Sajnos az I. osztályú, felnőtt Megyei Bajnokság sorozatát – a remek őszi szezon ellenére – sem tudjuk folytatni részben adminisztrációs, másrészt anyagi, technikai okok miatt sem.



A versenyzés és az arra történő közvetlen felkészülés mellett és részben azt is felhasználva kiemelt jelentőséget tulajdonít az egyesület vezetése az utánpótlás biztosításának, a tehetséges játékosok felkutatásának. Elsődleges célunk az egészséges életmód és a mindennapi sportolás elősegítése mellett, sportág specifikus kiválasztás a kézilabda sportágra. Az általunk elképzelt rendszer hosszú távon biztosítja egy széles utánpótlás bázis kialakítását illetve bekapcsolja a környező kis településeket a sportág vérkeringésébe. Ebben a munkában széleskörű és koncentrált szakmai, továbbá szoros emberi kapcsolatok kialakítására és ápolására is szükség van úgy a sportolók, edzők, mint a különböző oktatási intézmények képviselői között.

Kiket Várunk?

Csak lányokat.

Kapcsolat

Cím: 5900 Orosháza, Bajnok utca 3.

Telefonszám: +36202614589

E-mail cím: info@onkc.hu

Edzések helye

Megközelítés

Tömegközlekedéssel: Nincs információ

Autóval: Nincs információ

GPS koordináták

Nagy Ferenc

edző: NB I/B junior, Kiemelt Serdülő

Harsányi Viktor

Edző: Országos Serdülő, U13-as korosztály

Mag Péter

Edző: U11-es korosztály, Kisboldogasszony Katolikus Általános Iskola (Gádoros)

Elhardt Edina

Edző: U10-es korosztály

Antal Jenifer

Edző: U8-as és U9-es korosztály

Székesi Fanni

Edző: U7-es korosztály

Dancsó Dalma

Edző: Óvodai csoport

Amennyiben hiányosságot vagy pontatlanságot találsz a fenti adatokban, kérünk jelezd a következő címre:
Hirdetések

Köszönjük, hogy feliratkozott hírlevelünkre.