GyereSportolni.hu - Salsa Mojito Tánciskola

Generic placeholder image

Tánc

Salsa Mojito Tánciskola

Pest megye, Gödöllõ, 2100 Gödöllő, Szabadság út 6.

Bemutatkozás

SALSA, ZUMBA és ZUMBA KIDS

- Aszódon

- Gödöllőn

- Hatvanban

- Kartalon

- Kőbányán

- Pécelen

- Pilisvörösváron

- Újpesten

- Veresegyházon!

Kiket Várunk?

Fiúkat és lányokat.

Edzések időpontjai

http://www.salsamojito.hu/orarend.php

Kapcsolat

Cím: 2100 Gödöllő, Szabadság út 6.

Telefonszám: +36204181091

E-mail cím: info@salsamojito.hu

Edzések helye

2100 Gödöllő, Szabadság út 6. - Művészetek Háza

2100 Gödöllő, Szent János utca 5. - Patak Mozgásklub

Hatvan, Kossuth tér 24. - Grassalkovich Művelődési Ház

2173 Kartal, Baross utca 117.

1105 Budapest, Szent László tér 7-14. - Kőrösi Csoma Sándor Kőbányai Kulturális Központ

Pécel, Maglódi út 12. - Pekáry Kastély táncterme

Pilisörösvár, Fő út 127. - Művészetek Háza

1043 Budapest, Tanoda tér 1. - Könyves Kálmán Gimnázium

1042 Budapest, István út 17-19. - Újpesti Ifjúsági Ház

Veresegyház, Fő utca 45-47. - Innovációs Központ

Megközelítés

Tömegközlekedéssel: Nincs információ

Autóval: Nincs információ

GPS koordináták

47.598111, 19.349617

47.600815, 19.352183

47.668033, 19.682039

47.672804, 19.535087

47.485302, 19.132980

47.484477, 19.342419

47.632169, 18.827942

47.558135, 19.088588

47.562341, 19.090821

47.654377, 19.287194

Palásthy György

tánciskola vezető

kubai salsa, vonalas salsa, bachata, zumba, aquazumba"Fél gyermekkoromat a balett-termekben töltöttem… No, nem balettozva persze, hanem ritmikus gimnasztikát oktató édesanyámtól elszakadni képtelenül az edzéseire és versenyeire utazgatva szerte Európában, tudniillik nagyon anyás voltam. A tánc bármilyen lehetősége természetesen ekkor még meg sem fordult a fejemben. Kisebb fellángolások, mint a zongora vagy a tenisz után 12 évesen a karaténál kötöttem ki nagymamám legnagyobb örömére, mert legalább elkezdtem fogyni - duci is voltam. Hét, harci szellemben eltöltött év után azonban valamiféle isteni sugallatra egyszer csak beiratkoztam a New York tánciskola kezdő társastánc csoportjába. Már a legelső lépések megtétele közben rájöttem, hogy versenytáncolni akarok, és legalább világbajnok leszek. :)

Márciusban már a haladó csoportba jártam, április végén pedig beálltam a versenyelőkészítősökhöz. Akkor már elszántan kerestem a hozzám való párt, hiszen a célok adottak voltak.

Néhány, rövid ideig tartó táncos kapcsolat után nagy megrökönyödésemre azt javasolták, hogy próbáljak egy éppen szabaddá vált "C" osztályos lánnyal, aki már évek óta versenyzett. Miután összeszedtem minden bátorságomat, és felhívtam őt, "próbáltunk" a Latin Koktélban, majd az Ötórai Teában, azaz elmentünk együtt latin buliba.

Meglepődtem, milyen kellemes egy versenyzővel táncolni, de arra magam sem számítottam, hogy Ibolya igent mond. A nyári tábort már együtt edzettük végig, és 2005 elején elindultunk egy Budapest, majd egy Országos Bajnokságon, ahol nem remekeltünk, lévén kb. fél éve versenytáncoltam. Ezek után inkább edzettünk, mint versenyeztünk, nyáron már három helyen edzőtáboroztunk, s a heti 6-7-szeri tréning meghozta gyümölcsét: 2006 elején négy versenyen - köztük a Budapest Bajnokságon - 4. helyezést értünk el, majd július végén - az utolsó "C" osztályos versenyünkön - másodikok lettünk.

2007-től már "B" osztályban folytattuk a versenyzést itthon és külföldön, amiben kiváló tanárok segítettek, mint Faluvégi András, Tóth Orsolya, Maurizio Vescovo, Törökgyörgy Melinda, Jaroslav Kučera, Andrea Silvestri, Váradi Martina, Kovács László.

Több évig versenytáncoltam, most pedig tanítok, fellépésekre járok. Tagja vagyok a Keleti Andrea Táncszínház tánckarának, ezzel a formációval szórakoztatjuk a nagyérdeműt országhatárokon innen és túl.Évek óta vezetem a Salsa Mojito Tánciskolát, ahol salsát és más karibi táncokat tanítunk, s ezzel már rengeteg embert sikerült könnyed párban táncolásra, ellazulásra és hosszan tartó vidámságra késztetni:) Havonta salsa bulikat szervezünk, Salsa Wellness Hétvégékre, Nyári Táborba járunk.A salsa számomra kikapcsolódás, buli és lazulás, hiszen annyira különbözik a versenytánctól! Nem olyan kötött a tartás, nincs minden táncnak meghatározott karaktere, az ember úgy táncol minden zenére, amilyen hangulata éppen van, és amilyen stílust kialakít magának. A salsa olyan, hogy ha egyszer belecsöppensz, nem tudsz, és nem is akarsz szabadulni tőle. Egyre több figura… egyre kifinomultabb mozgás… egyre gyorsabb zenék… Szóval vigyázat, függőséget okoz!A ZUMBA egy hatalmas felfedezésem!

Fitness is, tánc is...

...pár nélkül.És hogy miért jó? Nagyon egyszerű: az ember úgy szabadulhat meg a súlyfeleslegtől záros határidőn belül, hogy közben végigmosolyogja az órát, s ráadásul néhány nagyon egyszerű tánclépést is megtanul, szebb lesz a mozgása, javul a tartása, megtanulja koordinálni a testét, talán a hátfájása is eltűnik...Milyen táncok kerülnek elő ZUMBA órán? Főleg salsa, merengue, cumbia, reggaeton, de előfordul cha-cha-cha vagy bachata is. Fülledt karibi hangulat, és közben megdolgoztatjuk az egész testet! Formálódik a láb, fenék, has, felsőtest...minden!:)"

Abelovszki Attila

kubai salsa

Benedek Gábor

kubai salsaA mozgás, a sportok mindig is szerves részét képezték az életemnek. Amolyan normális fiúként élveztem az összes sablonos, iskola adta lehetőséget: foci, kosárlabda, futás… Versenyeken, bajnokságokon vettem részt több-kevesebb sikerrel, érmekkel-kupákkal-sérülésekkel gazdagodtam, de valahogy egyiket sem éreztem akkora szerelemnek, hogy komolyabban foglalkozzak vele. Így kezdtem ezek után a sulin kívül keresni egyéb elfoglaltságot (következett a sportlövészet, a boksz, a gokart…), és végül szüleim ötletének-nyaggatásának nagyjából 4. évfordulóján egy társastánc órán találtam magam.…és ott elkezdődött valami. Én, aki addig egy buliba sem tettem be a lábam; zavarban voltam, ha oda kellett mennem egy lányhoz (bizony, kedves jelenlegi ismerőseim… voltam én ilyen is :-D); és zsigerből menekültem mindenhonnan, ahol szerepelni kellett – elkezdtem megszeretni a táncot, ahol csupán az imént említett 3 dolog volt hátrány!Nagyjából 3 év alatt eljutottam a latin-standard táncokban egy olyan szintre, ahol már igazán tudtam élvezni a bulikat, így „jó”szokásomhoz híven az edzéseket, a tanulást hanyagoltam, és inkább a táncos szórakozóhelyeket látogattam – ahol később találkoztam a salsával. Egy tánccal, amiről az első pillanatban 3 dolgot tudtam:

- tudtam, hogy lövésem sincs, mit csinálnak – de piszok jól néz ki

- tudtam, hogy kettőt nem tudnék lépni a zenéjére – pedig jobban megfogott, mint addig bármi

- tudtam, hogy meg… akarom… tanulni!Akkori barátnőm már salsázott egy ideje Palásthy Gyurinál, így 2008 októberében én is beiratkoztam első kezdő tanfolyamomra. A hangulat, amit a Mojito tanárai képesek voltak az órára varázsolni; az élmény, ahogy ez a vadiúj világ lépésről lépésre egyre többet mutatott meg magából (és mind a mai napig képes olyan meglepetésekkel szolgálni, hogy alig hiszem el)… egyszerűen leírhatatlan! Akármennyire is hihetetlen, de bárki, aki még nem salsázik vagy még csak az első-második tanfolyamát járja, kizárólag a jéghegy csúcsát látja. Sokkal több van benne, mint „egykéthá-öthathét”, és egymás mögé kötött figurák… de a poént nem lövöm le, mindenki tapasztalja meg maga!

Decsi Dániel

zumba, aquazumba, kubai salsaHogy honnan is ered nálam a tánc? Azt hiszem, édesanyám környékén kell keresnünk a választ: Tyimofejeva Olga, aki a szovjet ritmikus gimnasztika válogatott tagja és később edzője volt, rengetegszer vitt el saját sportklubjának edzéseire, megmutatva mennyire sokat tud adni ezzel az embereknek. Aztán 2006-ban, 13 évesen el is lökdösött az első táncórámra – táncolni, én, na még mit nem!Szerencsére kiváló oktatóim voltak, akik később évekig kísértek: bátyám, a verseny- és salsatáncos Palásthy György, aki a kezdetektől kalauzolt; Németh Sándor, világbajnoki IV. helyezett salsatáncos és párja, Földi Anikó. Már korán több nemzetközi workshopon jártam, legfontosabbaknak a 2009-es CubameMucho salsa-fesztivált, és Chiqui Dixon afrokubai táncos 2009-2010-es továbbképzéseit tartom. Lépcsőről lépcsőre elsajátíthattam az alaplépésektől kezdve az apró rezdülésekig nagyon sok mindent, ami a karibi mozgáskultúra ismertetőjegye. Rengeteget táncoltam salsát, merengue-t, bachata-t, reggaeton-t, belekóstoltam az összes versenytáncba, karibi vonalról a cumbiával és a kizombával ismerkedtem meg, a workshopokon pedig még afrikai törzsi táncokba is betekintést nyertem, melyek a latin mozgásvilág gyökerét képezik. Mindezek elemeit pedig igyekszem belegyúrni salsa- és zumba óráim anyagába, számaimat immár sokszor saját elképzeléseim szerint koreografálom.Első zumba órámat 2011-ben tartottam, és rögtön mély vízbe dobtak: bátyámat kellett helyettesítenem egy teljes hétig, míg ő továbbképzésen vett részt. Hát nemsemmi egy kaland volt! Ezek után több helyettesítésen is bizonyítottam, diákjai engem is megkedveltek. Így 2012 márciusában a Salsa Mojito Tánciskola keretein belül saját órát kaptam Kőbányán, ahol stabil csapatmag alakult ki, hétfő esténként nagyon vidám és lendületes órákat táncoltunk végig.Óriási élmény és tapasztalat az a rengeteg zumbamaraton, melyeket tánciskolánk szervezett, és amelyek munkálataiban én is kivettem a részem. Kétszáz ember nem táncol gyakran egy oktatóval szemben, szóval valóban meghatározó élmények ezek. Egyik maratonunk a mogyoródi Aquarénában volt, amely már ismerős közeg volt: bátyámmal már két éve vagyunk az élményfürdő meghívott aquazumba animátorai, nyaranként hétvégente szórakoztatjuk itt a nagyérdeműt vízi tánccal.2012-ben a zumbával párhuzamosan megkaptam egy haladó salsa tánccsoport vezetését is Gödöllőn, ahol táncos vénámat vehettem elő, és sokkal részletesebben taníthattam a karibi mozdulatokat, mint azt egy zumba órán szoktuk. Ezután több kezdő csoport vezetésével bíztak meg Újpesten és Gödöllőn, így rengeteg emberrel, embertípussal találkoztam, ami számomra is nagy tapasztalat és fejlődési lehetőség volt. Hihetetlen, hogy nálam kétszer (vagy többször) idősebb emberek tanárukként kezelnek, csodás érzés, nagy megtiszteltetés.2013 októberében újabb nagy befolyás ért: egy eredményes felvételit követően a Magyarországon egyedülálló portfólióval rendelkező Impron2 Dance Community tánccsapat tagja lettem. A csapat saját ihletésű, muzikális mambo koreográfiáival külföldön is hírt szerzett magának – fellépéseink Budapesten kívül Pozsonyban, Temesváron, Bécsben, Grazban, Varsóban és Berlinben is nagy sikert arattak. Varsóban csapatunk a Warsaw Salsa Festival Stargate versenyén I. helyezést ért el, így a fesztivál gálaestjén olyan nagyságokkal léphettünk fel egy színpadon, mint Adolfo Indacochea és Eddie Torres.A kongresszusokon nem csak a fellépések miatt vettünk részt: önmagunk továbbképzése is fontos volt számunkra. Így a legnagyobb tanároktól, első kézből ismerkedhettünk meg a mambo trükkjeivel, és saját szemünkkel láthattuk Európa legjobb salsa- és mambo-táncosait. Ilyen szempontból a legfontosabbaknak a SAF-ot, a Warsaw Salsa Festival-t és a Berlin Salsa Congress-t tartom.Amit pedig tánciskolánkban egy zumba- vagy táncórán el szeretnénk (és el is szoktuk) érni: kikapcsoljuk az embereket, hogy végre ellazuljanak, elfelejtsék mindennapi nyűgjeiket, és önfeledten táncoljanak, sikoltozzanak, nevessenek – és az csak bónusz, hogy a zumba még fogyaszt is. Buli ez, fieszta. Mindezt egyszerű, követhető, de izgalmas koreográfiákkal, otthonos légkörrel és rengeteg szeretettel próbáljuk létrehozni.Eközben hamarosan végzek a Budapesti Műszaki- és Gazdaságtudományi Egyetem Építészmérnöki Karán – így a művészet mindenhol utolér...

Furamód amit ott tanulok (bármennyire is távolinak tűnik az előzőektől), megmutatkozik a táncomban is: szimmetria, aszimmetria, kemény rendszer vagy szép egyszerűség – mind-mind ott vannak a mozgásban, a koreográfiáimban.

Gáspárfalvi Antonita

lady style, bachata

Kazai Barbi

zumba kidsA tánc és a zene szeretete egészen kisgyermekkoromig nyúlik vissza. Emlékszem, amikor édesanyám a lemezjátszó mellett énekelt és táncolt, én pedig csodálva bámultam őt. Apukám a mai napig emlékszik rá, ahogyan kislányként abban a pillanatban, hogy valahonnan zenét hallottam, azonnal elkezdtem rázni a pelust. Ez ma sincs másként, a pelust leszámítva.És a lényeg itt nemcsak az, hogy az ember automatikusan mozogni kezd, hanem a fejben és a lélekben egyaránt egyszerűen elindul egyfajta boldogság, szabadság, nyugalom érzete, ami – azt gondolom –, manapság egyre fontosabbá válik mindenki számára. Meg kell tanulnunk kikapcsolni a mindennapokban, kortól, nemtől függetlenül, felnőttnek, gyermeknek egyaránt.Azt már kislányom születése előtt tudtam, hogy ha egyszer szakmát váltok, mindenképpen gyerekekkel szeretnék foglalkozni. A zene és a mozgás szeretete adott volt, már csak egy konkrét mozgásformát kellett keresnem hozzá. Több érv szólt a Zumba mellett, de talán a fő ok az volt, hogy magam is 5 éve veszek részt rendszeresen órákon, és az ott átélt érzést szerettem volna átadni a gyermekeknek.Az tény, hogy a Zumba Kids órák több szempontból is eltérnek a hagyományos, felnőtteknek szóló Zumba óráktól, de ez mind a gyermekek javát szolgálja.Könnyebben követhetők a koreográfiák, többször ismétlünk, nagyobbrészt kifejezetten nekik szóló zenékre táncolunk, ezáltal a gyermekeknek folyamatos sikerélményben van része. A légkör családias és közvetlen. Nincs teljesítménykényszer, frusztráció, kirekesztettség.Jelenleg az ELTE Óvodapedagógia szakán koptatom a padokat, és az eltöltött gyakorlatok tapasztalatából is tudom, hogy a mozgás mindenre jó hatással van, szó szerint MINDENRE! Néhány ezek közül:A mozgásnak jelentős szocializációs hatása van.

Mozgás során fejlődik a testséma, testtudat, ami elengedhetetlen a nagymozgásoknál.

A nagymozgások fejlesztése mind hozzájárul a finommotorika fejlődéséhez - ilyen az ugrás, egyensúlygyakorlatok, futás, szem-kéz koordináció, szem-láb koordináció. Bármennyire is hihetetlen első hallásra, de ezeket mind használjuk a Zumba Kids órákon.

Tudományosan bizonyított tény, hogy a zene, a tánc, a ritmusérzék fejlesztése pozitív eredményeket produkál a tanulásban is (pl. idegen nyelvek elsajátításában!)

És nem utolsósorban egészséges életre nevel. Ami gyermekkorban szokásunkká válik, arról felnőttkorban nagyon nehéz, szinte lehetetlen leszokni! Szerencsére ez a pozitív dolgokra is igaz!Zumba oktatóként és leendő pedagógusként egyaránt igyekszem mindig példaként szolgálni a gyermekeknek.Szeretet, vidámság, zene, tánc, családias légkör, és feltétel nélküli elfogadás várja az óráimra érkező gyermekeket.

Sásdi Béla

kubai salsaSalsás pályafutásom 2004-ben kezdődött, mikor is egy latin szórakozóhelyre tévedtem egy baráti társasággal. A zene nagyon tetszett, de nem tudtam rá táncolni, így elhatároztam, hogy elsajátítom ezt a kubai tradícionális mozgást.Akkoriban a legnépszerűbb salsa iskolában egy kubai táncospárnál kezdtem el tanulni, később több más tanárnál is képeztem magam. 2006-ban megismerkedtem Alexis Fernandezzel, aki bevezetett a salsa igazi világába. Számtalan magánóra és salsa buli következett…Időközben számos nagy táncossal ismerkedtem meg, köztük Palásthy Gyuri barátommal, akivel a mai napig együttműködünk. Alexis Fernandezzel 2008-ban közös iskolát alapítottunk, ahonnan sok ügyes tanítvány került ki, és számos nagy sikerű nyári tábort szerveztünk együtt.Kis szünet után elkezdtem Gyuri barátom óráira és táboraiba járni, most pedig itt vagyok a Salsa Mojitoban, és teljes gázzal vetem bele magam újra az oktatásba! :)

Amennyiben hiányosságot vagy pontatlanságot találsz a fenti adatokban, kérünk jelezd a következő címre:
Hirdetések

Köszönjük, hogy feliratkozott hírlevelünkre.