GyereSportolni.hu - Tiszavirág Tánctanoda Egyesület

Generic placeholder image

Tánc

Tiszavirág Tánctanoda Egyesület

Csongrád megye, Szeged, Szeged, Rákóczi u. 1.

Bemutatkozás

2014. nyarán megalakult a TISZAVIRÁG TÁNCTANODA. Miért? A válasz egyszerű: egyrészt szeretnénk magabiztos, gyönyörű testtartású, egészséges testképű, csoporthoz tartozni tudó, fegyelmezett, mozgásra nyitott gyerekeket. Ebben segít a képzésünk gyerekközpontú, támogató légköre. Mi még nem nőttük ki magunkat Szeged legnagyobb balett-iskolájává és nem a külsőségekre fektetjük a hangsúlyt. A gyermekeinknek viszont a legjobbat szeretnénk. Ez a vezérelvünk.

Másrészt lehetőséget kínálunk felnőtteknek (korhatár nélkül) a balett alapjainak elsajátítására. A gyerek csoportjaink mellett már három FELNŐTT csoportunk is van: klasszikus kezdő, klasszikus haladó és kortárs kezdő. Itt már nem csak a nálunk táncoló gyerekek anyukái (így indult), hanem táncra nyitott lányok és asszonyok is táncolnak. Fontos tudni, hogy ez egy amatőr tánciskola, a szó jó értelmében. Olyan fiatal oktatók tanítanak, akik lelkesek és birtokában vannak a technikai tudásnak. Mi pedig lehetőséget adunk a tanítási gyakorlat megszerzésére. A felnőtt táncosaink legtöbbje a mozgás öröméért és a közösség erejéért jár hozzánk. Felnőtt csoportjainkhoz év közben is lehet csatlakozni. Mindenkit szeretettel várunk!Szegeden egyedülálló módon kialakítottuk tánciskolánkban a MENTOR-RENDSZERT. 2016. októberétől Kiss Boglárka (Budapest) látja el a szakmai felügyeletet a Tiszavirág Tánctanoda Egyesületnél. Segítségével egyfajta szakmai kontroll kerül az oktatási rendszerünkbe. Továbbá segíti az oktatók szakmai fejlődését, így emelve az oktatás színvonalát.Mottónk: TÁNCOLJ ÉS MEGISMERED ÖNMAGAD!Tanodánkban KLASSZIKUSBALETT-OKTATÁS folyik minden korosztály részére felmenő, az évfolyamok egymásra épülő rendszerében.Fontos, hogy felmenő rendszerben dolgozunk. Ez azt jelenti, hogy a gyerekek évről-évre szinteket lépnek. Mivel az órarendben a kurzusoknak fix helye van, ez azt jelenti, hogy a következő évben már másik időpontban lesznek az adott csoportnak az órái. Ezt a szeptemberi különóra szervezésnél mindenképpen figyelembe kell venni. Tudjuk, hogy ez okozhat némi szervezési nehézséget, de ahhoz, hogy a felmenő rendszer működhessen, így kellett felépítenünk a rendszert.

Az oktatás elfogadott tanmenetekre épül. Az órákon a balett oktatáson túl klasszikus zenei "ráhangolás" is folyik.

Félév végén bemutató órára invitáljuk az érdeklődőket, az oktató pedig csoportos értékeléssel zárja a félévet. Év végén nagyobb lélegzetvételű előadást tartanak a növendékek. Továbbá az oktató bizonyítványban rögzíti az eredményeket.Fiúkat is szívesen várunk.

Kiket Várunk?

Fiúkat és lányokat.

Edzések időpontjai

Itt megtalálod:

http://www.tiszaviragtanctanoda.hu/orarend.html

Kapcsolat

Cím: Szeged, Rákóczi u. 1.

Telefonszám: +36706235965

E-mail cím: marsi.eniko@gmail.com

Edzések helye

Alsóvárosi Kultúrház, Szeged, Rákóczi u. 1. (emeleti balett terem)

Megközelítés

Tömegközlekedéssel: Nincs információ

Autóval: Nincs információ

GPS koordináták

46.242005, 20.137817

KISS BOGLÁRKA

Születési idő: 1988.10.13.Tanulmányok:

Gyerekkoromban klasszikus balettet, jazz táncot, majd amerikai steppet tanultam (Mednyánszky Henriette, Renge Györgyi).

Később jazz, modern és kortárs technikákat gyakoroltam (Bakó Gábor, Máthé Gabriella, Hámor József, Földi Béla, Vladka Mala).2011-13: Budapest Táncszínház - Elit képzés, Földi Béla vezetésével

2012 márciusában Münchenben az Iwanson International School of Contemporary Dance-ben töltöttem egy rövidebb időt ösztöndíjasként.

2014-2015: szakmai gyakorlat az Inversedance-nél (Fodor Zoltán)

2016-tól: szakmai gyakorlat a PR-Evolution Dance Company-nél (Nemes Zsófia vezetésével)Színpadi tapasztalat:

Roberto Magro - Máthé Gabriella: September (D'Watt Kortárstánc és Cirkusztalálkozó)

Földi Béla: Lélekmorzsák (Budapest Táncszínház)

Földi Béla: Diótörő (Budapest Táncszínház)

Földi Béla: Pinokkió (Budapest Táncszínház)

Földi Béla: The Time (Budapest Táncszínház)

Földi Béla: Studio Live (Elit képzés)

Földi Béla: Holle anyó (Budapest Táncszínház)

Földi Béla: Depo Gálasorozat - 20 év villanásai (Budapest Táncszínház és Elit képzés)

Földi Béla: 80 nap alatt a Föld körül (Budapest Táncszínház)

Fodor Zoltán: Vuk (Inversedance)

Fodor Zoltán: Elvarázsolt kastély (Inversedance)

Fodor Zoltán: Home, sweet home (Inversedance)Kurzusok:

Raza Hammadi, Joseph Tmim, Akram Khan, Crystal Pite (Kidd Pivot), Anh Ngoc Nguyen (Random Dance Company), Bruce Taylor, Fodor Zoltán, Maday Tímea, Neel Verdoorn, Jack Gallagher, Jens Bjerregaard, Shumpei Nemoto (Cullberg Ballet), Lucas Viallefond, Alessandra Chirulli (Spellbound Dance Company), Fernando Troya (Nederlands Dans Theater)

PÁLHEGYI BRIGITTA

Születési idő: 1992.03.156 éves koromban kezdtem társastáncot tanulni a Németh Imre Általános Iskolában Szegeden. Mivel nagyon megtetszett az óra, a szüleim beírattak a Szegedi Táncművészeti Iskolába, ahol 14 éves koromig tanultam. Mellette hip-hop, klasszikus balett és jazz balett órákra is jártam. Hip-hopot szintén 6 évesen kezdtem az E.C. Dance Stars tánciskolában, majd több éves ottlét után az Andy dance school-ban azután a Shadows Dance Team-nél folytattam ennek a stílusnak az elsajátítását. A klasszikus és jazz balett kezdésénél 8 éves voltam majd 14 évesen a társastánccal együtt abbahagytam, hogy a hip-hopra koncentrálhassak. 4 éves kihagyás után 18 évesen újra kezdtem a Royal Művészeti Balettiskolában, ahol később megkaptam első tanári munkámat.Eleinte óvodásokkal foglalkoztam, majd iskolás korosztállyal és felnőttekkel is. Nagyon szeretek tanítani, emberekkel foglalkozni és tánc által örömöt, elégedettséget és sikerélményt okozni a tanítványaimnak.

Több alkalommal is felkértek szalagavatós nyitótáncok és osztálytáncok megkoreografálására és betanítására.

Még a tanítás előtt számos belföldi versenyes vettem részt, ahol csoportban és trióban is sok első, második és harmadik helyezésért járó díjat vehettem át. 2010-ben Barcelonában a Shadows Dance Team tánccsapatával világbajnoki első helyezést értünk el.

2011-ben Koreográfus kurzuson vettem részt, mely a "Fiatal Táncos Alkotó Tehetségek Bemutató Színpadán" ért véget.

HEGEDŰS ZSÓFIA KATALIN

Születési idő: 1994. 11. 21.Találkozásom a tánccal 8 éves koromban történt. Orosházán ismerkedtem meg először az art jazz, klasszikus balett, hip-hop és musical táncstílusokkal. A gimnázium alatt lehetőségem nyílt a kortárstánc világába belelátni, mely segített a test és lélek közötti harmónia megtalálására. A gimnázium befejezése után egy két éves kortárs-modern táncos felnőtt képzésben vehettem részt, ahol a tanulmányaim részét képezte a néptánc, klasszikus balett, jazz, hip-hop és a kortárs tánc.2015-ben kortárs-modern táncos szakképesítést szereztem. Jelenleg a Kamakiri Dance Company táncosa vagyok. Több versenyen nyílt lehetőségem megmérkőzni, a Kamakiri Dance Company tagjaként 2015-ben Szegeden és Békéscsabán a Moderntánc Találkozó és Táncfesztivál keretében első helyezést értünk el kortárstánc kategóriában. Szeretném megmutatni, hogy a tánc természetesen ered a belsőnkből, így nem számít hány évesen kezdjük el, hogy rendelkezünk e alapismeretekkel. Óráimon nagy szerepet kap a légzés, kontakt alapú mozgások és a felszabadultság. Táncolás közben egy velünk született ősi erőt mozgathatunk meg. Csodálatos élmény látni, amikor a tanítványok csigaházukból kibújva átadják magukat a tánc szabadságának.A 2016/2017-es évadra felvételt nyertem a Gangaray Trambulin budapesti képzésére, melynek célja, hogy a felvételt elnyert fiatal táncosok mély betekintést kapjanak a hazai és nemzetközi kortárs tánc világába és annak előadóművészetébe. Az évad folyamán 3 bemutató lesz elkészítve olyan meghívott magyarországi koreográfusok által, akik a programot támogatva olyan munkában részesítik a fiatal táncművészeket mely fejleszti és képzi őket, biztosítván számukra a magas szakmai színvonalat és a többszöri bemutatkozási, megmutatkozási lehetőséget!

SZABÓ NELLI ENIKŐ

6 éves koromban kezdtem el táncolni és a mozgással foglalkozni. 6 évig tanultam társastáncot, ezzel párhuzamosan versenyszerűen foglalkoztam aerobic-kal, akrobatikával, amelyekben országos és világbajnokságokon szeretem helyezéseket. Gimnáziumi éveim alatt lehetőségem volt iskolai keretek között tanulni néptáncot, társastáncot és moderntáncot. Szentesi éveim alatt az NRG Tánciskolában elsajátítottam a jazz és funky alapjait. Budapesti tanulmányaim alatt megismerkedtem a színészi kontakt improvizációval. Emellett klasszikus és kortárs balett ismereteimet is bővítettem. Majd a Royal Balettiskolában folytattam tanulmányaimat, amelyeknél főleg a jazz, modern és klasszikus balett kapott hangsúlyt.

2011-ben sikerült részt vennem az MTF szervezésében egy alapozó koreográfus kurzuson, amely egy versennyel zárult, ahol munkám ezüst minősítést kapott. 2016-ban elvégeztem egy kétéves kortárs-modern táncos képzést, ahol kortárs-modern táncos szakképesítést kaptam. Tanulmányaim részét képezte a hip-hop, néptánc, klasszikus balett, kortárs balett, kontakt improvizáció. Jelenleg a Kamakiri Dance Company táncosa vagyok.

Óráimon nagy szerepet kap a talaj és kontakt technika. Emellett fontosnak tartom a testtudat fejlesztését és a mozdulatokban koncentrálódó érzetek felismerését, tudatosítását.

KREIZLER DÓRA

Születési idő: 1990.10.11.8 évesen kezdtem el moderntáncot tanulni amely idő alatt több stílust is megismerhettem, többek között a kortárs táncot. 2013-ban jelentkeztem a Premier Művészeti Szakközépiskola és Szakiskola kortárs­modern táncos szakára, mely képesítést 2015-ben meg is szereztem. Ezen tanulmányaim alatt a kortárs táncon kívül tanultam klasszikus balettet, jazzt, hip­hopot és néptáncot. Azóta a Kamakiri Dance Company táncosa vagyok, ami egy új világot nyitott ki számomra, hiszen a korábbi években tanultakat, a versenyeken, illetve fellépéseken szerzett tapasztalataimat egy magasabb szinten tudom hasznosítani, bemutatni. Szeretném ennyi év tapasztalatát átadni mindenkinek, aki kíváncsi a moderntánc csodálatos világára.

MARTUS DANIELLA

Születési idő: 1999. 07. 10.A tánccal első osztályos koromban ismerkedtem meg, 7 évesen. Mivel táncművészeti osztályba kerültem, számomra kötelező volt a tánc. Később a mindenem. Negyedikes koromtól fogva jártam különböző versenyekre, megyei,- országos,- Európa - és világversenyekre. Indultam nagycsoport, kiscsoport és duó kategóriában is. Hatodikos koromban elhatároztam, hogy én a tánccal fogok foglalkozni ha nagy leszek.

Ezt szinte mindenki ellenezte, habár engem nem érdekelt. 8.-ban a pályaválasztáskor felvételt nyertem a budapesti Dózsa György Gimn. és Táncművészeti Szakközépiskola moderntánc tanszakára, ahonnan külső okok miatt egy év után eljöttem, és most jelenleg a SZTEJKI Eötvös József Gimn.-ban tanulok biológia szakon. A sport is az életem egyik meghatározó eleme, ahogy a tánc is, főleg a mozgékonyabb csoportos órák, mint például az aerobic, vagy a zumba. Szeretném a gyerekeknek, felnőtteknek tovább adni a táncnak azt az érzését, amit én kaptam anno, amikor elkezdtem!

HARKAI SZ. ÁDÁM

Jelenleg a Magyar Táncművészeti Főiskola tanulója vagyok. Óvodás koromban kezdtem el a társastáncot. Kiemelkedő eredményem volt 2010. áprilisában a Felnőtt "C" TíztáncOrszágos Bajnoka, valamint 2010. novemberben pedig a Felnőtt "C" Standard táncok Országos Bajnoka cím megszerzése.2012-ben OKJ-képzésen bizonyítványt szereztem Sportedző (táncsport) szakon. 2013-ban pedig Sportedző (testépítés-fitnesz), valamint Rekreációs mozgásprogram-vezető (aqua tréner, és animátor) szakirányban, továbbá rendelkezem Basic Pilates oktató képesítéssel, Box-BagTanúsítvánnyal is. 2014-től CapoeiraFitness I, GrandUpStep1. Tanúsítvánnyal, valamint a Fitnesz Akadémián megszerzett CardioDance Mix Instrukcor és DanceStepInstrukcorvégzettséggel. 2015-től pedig már TRX-oktatóis vagyok. Rövid, tömör szakmai bemutatkozásomból kiderül, hogy számomra nagyon fontos a mozgás, ezáltal az egészségre nevelés. Napi szinten foglalkozom fiatalok edzésével és nagy büszkeségem a SeniorAquafitness is. Több esküvős párosnak segítettem élete legszebb napját emlékezetessé tenni egy személyre szabott keringővel, vagy éppen egy modern tánccal. Szeretem minden téren a kihívásokat, így a Szalagavatókra a mai fiatalos igényt ötvözni a standard, illetve a latin táncokkal izgalmas feladat.Mottóm:

"Lépj ki a komfortzónádból, és éld át, amit a mozgás öröme nyújt!"

SZŰCS LAURA

Szűcs Laura vagyok, 17 éves, és jelenleg a SZTE Gyakorló Gimnázium végzős diákjaként fizika szakon tanulok. Már nagyon fiatalon megismerkedtem a tánc csodájával. Amint lábra álltam, balettozni kezdtem, amit azóta is fogyhatatlan lelkesedéssel űzök. A táncművészet számos más ágában kipróbáltam már magam, így a hip-hop-ban, a moderntáncban és a társastáncban is, ám a balettől semelyik mozgásforma nem tudott eltántorítani. A versenyzés jó néhány évig szerves részét képezte az életemnek, számos magyar bajnoki címet sikerült szereznem mind szóló, duó és csoport kategóriában. Nemzetközi versenyeken is megpróbáltattam már magam, legbüszkébb a horvátországi Pulában elért világbajnoki 2. helyezésemre vagyok, amit duó kategóriában értem el a partneremmel.Fő irányultságom azonban változatlanul a klasszikus balett maradt, számomra ez a táncművészet csúcsa. Nekem felszabadulást jelent, illetve kikapcsolódást a szürke hétköznapokból, hiszen a balett egy közlésforma, amelyben mindenki megtalálhatja a saját hangját.

Amennyiben hiányosságot vagy pontatlanságot találsz a fenti adatokban, kérünk jelezd a következő címre:
Hirdetések

Köszönjük, hogy feliratkozott hírlevelünkre.