GyereSportolni.hu - Török Flóris Törekvés - SE kosárlabda

Generic placeholder image

Kosárlabda

Török Flóris Törekvés - SE kosárlabda

Budapest , XXIII. Kerület, 1237 Budapest, Dinnyehegyi köz 3.

Bemutatkozás

Történetünk:A soroksári Török Flóris Általános Iskola 1997 óta működtet UTÁNPÓTLÁS KORÚ LEÁNY KOSÁRLABDA csapatokat, amely 2000. júniusáig az FTC egyik utánpótlás bázisa volt. A szakosztály megszűnésével a 2000/2001-es bajnokságban már a MAFC színeiben versenyeztek játékosaink, de a klub anyagi nehézségei miatt nem tudta tovább vállalni a további támogatást. Nehéz helyzetbe kerültünk és úgy döntöttünk, hogy önállóan felépítünk egy utánpótlás bázist.A Kőbányán található Törekvés SE segítségével megalakítottuk a kosárlabda szakosztályt, így a 2001/2002-es bajnokságot a Törekvés SE színeiben kezdtük el. Azóta az egyik leggyorsabban fejlődő utánpótlás-bázis vagyunk Budapesten és talán Magyarországon is. A Törekvés SE, a kosárlabda utánpótlás-nevelés mellett a vívásban és a mozgássérültek sporttevékenységében ér el kimagasló eredményeket. 2011-től már hivatalosan is integrált lett a Kosárlabda és Kerekesszékes Kosárlabda Szakosztály. Egyesületünk kerekesszékes vívói a Paralimpiákról mindig érmekkel térnek haza. A kerekesszékes kosárlabdázóink mellett az ülőröplabdásoknak is helyet adunk a létesítményünkben.A mozgássérültek sporttevékenységét a Törekvés SE telephelyén működő Paralimpiai Központ biztosítja. Ez a létesítmény nemcsak Magyarországon, hanem Európában is egyedülálló.Munkánk és eredményeink:Az utánpótlás bázisunk játéklehetőséget biztosít minden sportszerető, általános és középiskolás leány számára a mini, gyermek, tini, serdülő, kadett, junior és felnőtt korosztályú csapatokban. A kosárlabda szakosztályban elvégzett munka eredményei budapesti bajnokságban elért helyezések mellett az Országos Bajnokságban elért helyezésekben is megmutatkozik.Az elmúlt 6 évben 12 általános iskolát kapcsoltunk be a rendszerünkbe és elindítottuk a Törpilla Kupát, amely Dél-Pest legnagyobb havi rendszerességgel megrendezett sporteseménye. A havi egy alkalommal megrendezett tornánk 180-220 alsós leány vesz részt nagy örömünkre.Összesen több mint 300 alsós leány kosarazik a szakmai irányításunk mellett, valamint a magsabb korosztályokban további 100 játékosnak biztosítunk lehetőséget a korosztályos válogatottság eléréséhez is.Hosszútávú célunk, hogy az utánpótlás rendszerünk teljes felépülésével újra az NBI/B bajnokságában szerepeljünk junior és kadett játékosainkkal, mint 2006-2008. között.

Kiket Várunk?

Csak lányokat.

Edzések időpontjai

Itt megtalálod: http://www.torekveskosar.hu/edzesek/

Kapcsolat

Cím: 1237 Budapest, Dinnyehegyi köz 3.

Telefonszám: +36204346377

E-mail cím: info@torekveskosar.hu

Edzések helye

1237 Budapest, Dinnyehegyi köz 2.

Megközelítés

Tömegközlekedéssel: Tömegközlekedéssel közvetlenül elérhető:
35-ös busz
36-os busz
123 és 123A-s buszok
Millennium telep - Auchan "Soroksár" busz

Autóval: Nincs információ

GPS koordináták

47.415369, 19.136044

Beliczay Krisztián

Beliczay Krisztián vezetőedző, szakedző 1975-ben született. 1999-ben kezdett dolgozni a gyermek csapattal, ekkor még együtt az akkor igazgató helyettes asszonnyal, aki a mini csapatot oktatta. A következő évtől pedig már az összes gyermek nála dolgozott, és a létszám egyre bővült.

A TF (Budapest) testnevelő tanári szakán szerzett diplomát 1999-ben, 2003-ban pedig a kosárlabda szakedzői és a sportmenedzseri diplomát is átvehette. A Ganz-Mávag-nál kezdte 11 évesen a kosárlabdát, de két év múlva az egyesület megszűnésével időlegesen abbahagyta, majd középiskolájában a Vörösmarty Mihály Gimnázium iskolai csapatában folytatta. A TF-en nem jutott játéklehetőséghez, így az NBII-es Diósd csapatában játszott, és itt érte el legjobb eredményét, egy 4. helyezést.

A TF elkezdésével volt középiskolájában kezdte el az edzői pályát Donáthné Fazekas Judit testnevelő tanár segítségével. Öt év alatt 3 középiskolai bajnoki címet nyertek csapatai. Ezután 1999-ben került az utánpótlás bázisra, ahol mostanáig eredményesen dolgozik.

Több korosztályos válogatott játékos nevelkedett nála. Minden korosztály országos döntőjében szerepelt már csapataival minitől a juniorig. Az NBI/B-ben két éven át vezette saját nevelésű 16-18 éves csapatunkat.

A toborzó programunk és ezzel együtt a Törpilla Kupa megalkotója, amellyel 7 év alatt több mint ezer alsó tagozatos leány kezdhette el a kosárlabdát a környező 12 iskolában.

Herczeg Éva

Herczeg Éva szakedző 1981-ben született. 2004-től dolgozik a mini és gyermek korcsoporttal segédedzőként, 2007-től edzőként.

A TF (Pécs) testnevelő tanári és kosárlabda edzői szakán szerzett diplomákat 2003-ban. Kecskeméten kezdett kosárlabdázni 10 évesen, ahol egészen 1999-ig játszott. Utánpótlás játékosként országos döntőkön miniben 2., gyermekben 3., kadettben 2. és NBI/A ifjúságiban 3. helyezéseket ért el. Bekerült a kadett korosztályos válogatottba is, és többször választották meg Kecskemét legjobb női játékosának. 1999-től két évig Pécsen, az Autópark PVSK NBI/B-s csapatában szerepelt, majd visszatért Kecskemétre, ahol az NBI/B-s csapatban fejezte be pályafutását. Egy idény erejéig azonban visszatért saját nBI/B-s csapatunkba, ahol kiváló példát mutatott fiataljainknak.

A Török Flóris Ált. Isk-ban az alsó tagozatos miniket tanítja, valamint a gyermek csapat edzője is egyben. Az iskolai bázisaink szakmai munkájának koordinátora és a Törpilla Kupa főszervezője. Személyében egy olyan utánpótlás edző nevelkedett fel a Törekvésben, aki mind szakmailag mind pedagógiailag kiemelkedő a mini-gyermek kosárlabdázás terén.

Az elmúlt 10 évben számtalan mini és gyermek Jamborre-n vehetett részt csapataival.

Szilaski Tamás

Szilaski Tamás szakedző 1964-ben született. 1990-ben kezdett edzősködni a Gödöllői ATE (ahol ő is végzett gépészmérnökként) egyetemi fiú és leány NB II-es csapatainál. 1991-től egészen 2000-ig a BSE utánpótlás edzője. Ezen időszak alatt 5-ször nyert országos bajnokságot mini, serdülő, kadet és ifjúsági korosztályokban, többször 2. és 3. helyezést ért el. 1997-ben és 2001-ben elnyerte az Év legjobb utánpótlásedzője címet.

Több korosztályos területi és országos (U16, U18) válogatott vezetőedzője volt. 2001-ben az U16 válogatottal az EB döntőn 9. helyezést ért el. 2000-2002-ig Baján utánpótlás edzőként, majd 2002-2004-ig Kecskeméten NBI/B női felnőtt és utánpótlás edzőként tevékenykedett. 2004-2005-ig a Ventwest Foton Sopron NB I/A női csapatának vezetőedzője.

Ezt követően szakmát váltott: egy X. kerületi gyermekotthonban nevelőtanárként kezdett dolgozni.

2013. nyarán elfogadta felkérésünket és a tini csapat irányításával kezdet meg a szakmai munkát. Egy évvel később már a gyermek és tini korcsoportok szakmai vezetése a feladata, amely átmenetet képez az alapképzés és a speciális képzés között.

Legfőbb feladata, hogy minél több képzett játékost adjon tovább a serdülő korosztályba.

Pintér Györgyi

Pintér Györgyi edző 1967-ben született. 10 évesen kezdett kosárlabdázni a KSI-ben. Edzői voltak: Bild Katalin, Haris Ferenc, Varga István, Szalay Kriszta. Utánpótlás játékosként részt vett mini, úttörő, serdülő és ifjúsági országos döntőkön. Legjobb eredményei: serdülő és NBI ifjúsági döntőn II. helyezés.

1985-ben az Eötvös József Gimnázium csapatával megnyerték az Országos Középiskolai Bajnokságot. Felnőtt játékosként játszott NBI/A, illetve B csoportban is, 1985-87-ig a BEAC csapatában, 1988-tól a Ganz-Mávagban egészen az egyesület megszűnéséig, ezután a Közgáz-Masped csapatában 1993-ig, a gyermekei születéséig. 1996-tól Budapest amatőr bajnokságban az ICO SE színeiben játszott.

A TF kosárlabda sportedzői szak elvégzése után egyesületünkben 2012-ben kezdett dolgozni a mini válogatott csoportban, ahol egyre több szerepet kap munkájával. Heti egy alkalommal a gyermek edzésen segédedzőként is jelen van. Lánya, Hegedűs Janka egyesületünkben nevelkedett, többször volt utánpótlás Európa-bajnokságon és jelenleg az USA-ban tanul és kosárlabdázik ösztöndíjának köszönhetően.

Rácz Antal

Rácz Antal segédedző 1979-ben született. A TF sportoktatói és kosárlabdaedzői szakán szerzett diplomát 2005-ben. Karcagon kezdett kosárlabdázni 9 éves korában, ahol az általános iskolai évek alatt csapatával egyesületi mini országos bajnok, valamint diákolimpiai 2. helyezett lett. 13 éves korában beválogatták a kelet-magyarországi serdülő válogatottba. Több tornán is elnyerte a legjobb védőjátékos címet. 14 éves korától - a középiskolai tanulmányok alatt - Nagykőrösön, az NBI-es Nagykőrösi KK utánpótlás csapataiban játszott, ahol többek között az Ifjúsági Diákolimpián országos bajnoki címet szerzett, a csehországi Iskolai Világbajnokságon pedig 12. helyezést ért el. 1997-ben bekerült a Nagykőrösi KK NBI-es felnőtt keretébe, ahol 1 év alatt több első osztályú mérkőzésen játszott. Ezt követően Egerben, a főiskola NB II-es csapatát erősítette, itt fejezte be pályafutását 2000-ben. Budapestre költözése óta hobbi szinten kosárlabdázik.

Egyesületünkben 2011. szeptembere óta vesz részt az alsó korosztályok képzésébe, jelenleg a tini korosztály segédedzője és a kosaras szülői csapatunknak a „Bölcs Sasok”-nak az edzője.

Hubacsek Dóra

Hubacsek Dóra atlétikai és erőnléti edző 1988-ban született. Szülei szertorna edzőként tevékenykedtek, így ennek köszönhetően a sport már fiatal kora óta része az életének. 1999-ben a Budapesti Spartacus Kézilabda Egyesületben kezdett el kézilabdázni, majd 2000-2008-ig több különböző egyesületben is játszott. A Testnevelési Egyetemen kezdett el atletizálni (rúdugrás). Legjobb eredménye Utánpótlás Magyar Bajnokságon 3 helyezés. 2011. júniusában a Semmelweis Egyetem Testnevelési és Spottudományi Karán atlétika edzői végzettséget szerezett, 2014. januárjában pedig diplomázott, mint testnevelő-gyógytestnevelő tanár. 2013-tól dolgozik a Törekvésben, ahol minden korosztály számára tart atlétikai és erőnléti edzéseket.

Tóth Ákos

Tóth Ákos 1999-ben végzett gyógy- majd sportmasszőrként Sopronban. Privát praxisa mellett, Ausztriában labdarúgó csapatoknál dolgozott (FC Teesdorf, FC Juvina).

Két évig a Ventwest-Foton NBI/A csoportos női kosárlabda csapat gyúrója volt. Több válogatott mellett dolgozott, edzőtáborokban, európai- és világversenyeken (WU16, WU20, WU21, MU18).

Jelenleg belvárosi üzletében fogadja vendégeit, akik nagy számban élsportolók.

(Beautyfull szalon: XIII. ker. Hollán Ernő u. 13., mobil: 06-70-948-8947)

A gyógy- és sportmasszőri tevékenység mellett az Age of Hope gyermekvédelmi alapítvány szakmai vezetője. Játékosaink az 50 órás közösségi szolgálatot nála is elvégezhetik, amelyet egyesületünk nagy örömmel támogat.

Amennyiben hiányosságot vagy pontatlanságot találsz a fenti adatokban, kérünk jelezd a következő címre:
Hirdetések

Köszönjük, hogy feliratkozott hírlevelünkre.