GyereSportolni.hu - Yamagawa Aikido Dojo

Generic placeholder image

Harcművészetek

Yamagawa Aikido Dojo

Budapest , II. Kerület , Budapest, 2. kerület, Marczibányi tér 1.

Bemutatkozás

A dojo-t Prigya Orsolya alapította 2002-ben, még orvostanhallgató egyetemistaként. Egyetemi tanulmányai mellett sok munkát fektetett a csoport építésébe, tanításába, melynek sikerét mi sem bizonyítja jobban, hogy a klub azóta is ugyanazon a helyen működik megszakítás nélkül. Orvosi diplomája megszerzése után ifj. Elsner László vette át a dojo vezetését, és 2008 szeptemberétől napjainkig tanítja a csoportot.

A Yamagawa dojo az Aikido Alapítvány tagja. Technikai vezetőnk Elsner László (6. dan Aikikai). Az Aikido Alapítványon keresztül részét képezzük a United Hungarian Aikikai Aikido Organizations nevű, a tokiói Hombu Dojo által elismert szervezetnek, élő kapcsolatot ápolva az Aikikai-jal, melynek az Alapító, Ueshiba Morihei unokája, Ueshiba Moriteru a vezetője.

Kiket Várunk?

Fiúkat és lányokat.

Edzések időpontjai

Hétfő: 19:30-21:00
Csütörtök: 19:00-20:30

Kapcsolat

Cím: Budapest, 2. kerület, Marczibányi tér 1.

Telefonszám: +36305573086

E-mail cím: info@aikidoyamagawa.hu

Edzések helye

Budapest, 2. kerület, Marczibányi tér 1. (Kodály Zoltán Ének-zenei Általános Iskola, Gimnázium és Zenei Alapfokú Művészeti Iskola tornaterme)

Megközelítés

Tömegközlekedéssel: Nincs információ

Autóval: Nincs információ

GPS koordináták

47.511718, 19.022014

Ifj. Elsner László

EDZÉSVEZETŐ

Az aikidoval gyermekként ismerkedett meg, köszönhetően édesapjának, Elsner Lászlónak (6. dan Aikikai), aki a hazai aikido egyik meghonosítója. Első dan-fokozatát 2003-ban szerezte meg Fujita Masatake(8. dan Aikikai) sensei előtt, melyet aztán még három követett szintén Fujita sensei, valamint Elsner sensei előtt. A Yamagawa-dojo-t 2008 óta vezeti, emellett gyerekeknek tart edzéseket Tatán.

Tanulmányainak és tanításának fókuszában a keleti misztikum mögött megbúvó valóság felfedezése áll, melyhez kiváló segítséget nyújt az ELTE-n szerzett testnevelő tanári végzettsége is. Valamint fontosnak tartja egy olyan közösség létrehozását és fenntartását, mely méltóképpen reprezentálja az aikido által közvetített értékeket.

Amennyiben hiányosságot vagy pontatlanságot találsz a fenti adatokban, kérünk jelezd a következő címre:
Hirdetések

Köszönjük, hogy feliratkozott hírlevelünkre.