GyereSportolni.hu - Bushido Kempo Akadémia Eger

Generic placeholder image

Harcművészetek

Bushido Kempo Akadémia Eger

Heves megye, Eger, Eger, Malomárok út 2.

Bemutatkozás

KEMPO egy komplex harcművészet/küzdősport, mely magába foglalja a test fizikális fejlesztését, az elme és a lélek felkészítését egy küzdelemre, legyen az egy utcai önvédelmi helyzet, vagy egy verseny küzdelem. Az edzéseken a tanítványok elsajátíthatják az ütés, rúgás, továbbá a dobás és földharc technikáit, melyeken kívül a Kempo formagyakorlatokkal, valamint önvédelmi szituációk kivédésének gyakorlásával is fejleszti őket. A Kempo-ban lehetőség van megfelelő felkészültség és edzéslátogatottságot követően övvizsga letételére, továbbá különféle versenyeken történő indulásra. A versenyek során technikai (önvédelem, formagyakorlat stb.), illetve küzdelmi számokban (full-contakt, pusztakezes küzdelem, földharc stb.) mérettetheti meg magát az ember. Egerben 2001 óta van jelen a Zen Bu Kan Kempo, mely edzéseket Tar László indította el. A klub kezdetben a Kyoshi Papp Valér 5.dan mester budapesti, Bushido Kempo Karate Sportegyesülethez tartozott. Laci 2006. évi távozásával az edzői űrt Nagy Ferenc Jácint töltötte be, aki megalapította a saját egyesületét Agria Kempo S.E. néven. 2010-ben döntöttem úgy, hogy elindítom ’Eger Nap Gyermekei Dojo’ néven a gyerekedzéseket. Nagy Ferenc Jácint és Nagy Gergely segítsége nélkül ez nem valósulhatott volna meg. Az edzések tartásához ezt követően szinte azonnal csatlakozott Sztrancsik Balázs, aki azóta is az egyik fő alappillére az egyesületnek. 2014-ben érett be minden annyira, hogy szakosztályból saját egyesületté nője ki magát a klub, így Bushido Kempo Akadémia S.E. néven, a kezdeti Bushido szellemét szem előtt tartva alapítottam meg az egyesületet. Sztrancsik Balázs és Szabó Zoltán vezetésével Noszvajon alakult már saját szakosztályunk. Az egyesület sikeressége és népszerűsége évről évre növekszik, mely annak is köszönhető, hogy kitűnő edzők segítik időnként ill. állandó segítséggel az edzések tartását!

Stregova Zsolt 2.Dan
A Bushido Kempo Akadémia vezetőedzője

Kiket Várunk?

Fiúkat és lányokat.

Kapcsolat

Cím: Eger, Malomárok út 2.

Telefonszám: +36704590446

E-mail cím: stregovazs@gmail.com

Edzések helye

Egri Szakképzési Centrum Kereskedelmi, Mezőgazdasági és Vendéglátóipari Szakközépiskolája, Szakiskolája és Kollégiuma - Eger, Pozsonyi út 4-6.

Vasas Bírkózó Terem Eger - Eger, Malomárok út 2.

Megközelítés

Tömegközlekedéssel: Nincs információ

Autóval: Nincs információ

GPS koordináták

47.882502, 20.379092

47.909937, 20.373228

STREGOVA ZSOLT

Vezetőedző / Versenyző
Korosztály: Felnőtt / Senior

A küzdősport iránti szeretetem még gyermekkoromra nyúlik vissza, akkoriban ismerkedtem meg a karate alapjaival. Egy rövid ideig a Shotokan irányzatot tanultam, majd a Judo edzéseket kezdtem el látogatni, de ezek viszonylag rövid ideig tartottak számomra. A Kyokushin Karate már egy hosszabb fejezet volt, azonban 2002-ben megismerkedtem a Zen Bu Kan Kempoval Egerben. Ebben az irányzatban találtam meg mindazt, ami nekem egy küzdősportot megvalósít. Még 2002-ben elkezdtem versenyezni, valamint ezzel párhuzamosan az övvizsgákon részt venni. Jelenleg 2. dan fokozatban vagyok. Fantasztikus dolog, ami az elmúlt közel másfél évtizedben velem történt a kempoban, szinte minden versenynek, övvizsgának vagy akár a tábornak megvan a maga története. Úgy gondolom, hogy ilyen, vagy ehhez hasonló élménye csak azoknak van, akik küzdősportot választanak sportágul, de a legjobb emlékeket csak a Zen Bu Kan Kempo adja. Hiszek a kimondott szavak erejében és mivel az elmúlt másfél évtizedben minden edzésen elmondom, szinte a részemmé vált:

„MEGEDZZÜK TESTÜNKET ÉS LELKÜNKET EGY SZILÁRD, MEGRENDÍTHETETLEN JELLEMÉRT!”

GÉCZI ROLAND

Edző / Versenyző
Korosztály: Felnőtt / Senior

2005 tavaszán ismerkedtem meg ezzel a harcművészettel a munkatársaim által, tavasszal kezdtem el a Zen Bu Kan Kempot, az első edzésem Tar Józsefnél volt, ami meghatározó volt számomra.Egerben Tar László irányítása alatt szereztem meg az első 3 övfokozatomat. Majd Nagy Ferenc Jácint, Stregova Zsolt és Nagy Gergő egyengette az utam. 2015 nyarán két klubtársammal együtt megszereztük az 1. dan mester övfokozatot. Az edzőtáborok, a központi övvizsgák és szemináriumok valamint a versenyek során én is a hatalmas család részévé váltam! Az évek során rengeteg ismerőst és barátot szereztem. A ZBK Kempoban megtaláltam mindazt, amit a máshol kerestem. Olyan komplex harcművészetet, amit a munkámban és az életben is csak előre vitt! Megtanított a pozitív gondolkodásra és arra, hogy küzdelem nélkül nincs eredmény! A vizsgák fokozatosan vannak felépítve, amelyek során a jellemünk sokat változik, erősödik! A versenyeinken gyermekkortól a veteránokig mindenki megtalálja a kihívást a képzetségének és erejének megfelelően.

SZTRANCSIK BALÁZS

Edző / Versenyző
Korosztály: Felnőtt

2006 év végén kezdtem el a Kempot az egri Nagy Jácint által vezetett dojoban. Mindent megtaláltam a Kempoban ami egy sporttól elvárható, erősíti a jellemet, magabiztosságot és tartást ad és egy igazán jó csapat tagja lehetek. Ami eleinte csak hobby volt az mára már az életem meghatározó része. Ezt bizonyítja az is, hogy 2010-től Stregova Zsolt gyerek klubbjában tevékenykedem segédedzőként majd 2014-ben Stregova Zsolt irányításával és Szabó Zoltán segítségével saját klubbot nyitottunk Noszvajon. A szabadidőm nagy részét a gyerekedzéseken és saját magam fejlesztésével töltöm. 2015 nyarán az eddigi munkám gyümölcse beérett és 1. DAN-os mesterré váltam. A jövőben szeretnék még sok hazai és nemzetközi versenyen részt venni és természetesen továbbra is vizsgázni, 2. DAN-os mesterré válni.

FODOR LEVENTE

Edző / versenyző
Korosztály: Felnőtt

2008 Szeptemberében kezdtem kempózni Nagy Ferenc Jácint vezénylete alatt. Sok sportot űztem eddigi elétem során, verseny szinten úsztam, kézilabdáztam, de valami mindig hiányzott számomra ezekből a sportokból, valami amit a kempóban találtam meg. Egy jó csapat, barátok, szellemiség ami segít a harcban, és a mindennapi életben is. A kempo szellemisége, mondanivalója, hogy: "A legroszabb helyzetben is nyújtsd a legjobb formád" nagyon megfogott, mind a versenyeken mind a tanulásban, tanulmányaim során hasznát veszem. Sokat köszönhetek a kemponak! 2012-től segédedzőként tevékenykedtem Stregova Zsolt gyerek klubjában. 2015-ben két másik edzőtársammal Sztrancsik Balázzsal és Géczi Rolanddal sikeresen levizsgáztunk 1.Dan fokozatra. A jövőbeli terveim között a 2.Dan fokozat szerepel, valamint tovább segíteni a Bushido Kempo Akadémia működését!

BERTA GERGELY

Segéd edző / versenyző
Korosztály: Ifi-Junior

2011 szeptemberében kezdtem el a Kempót Stregova Zsolt senseinél akinél máig eddzem. Mielőtt elkezdtem a Kempot sok más sportot is kipróbáltam. Az elején még nem a szellemisége, hanem csak maga az edzes fogott meg, csak késöbb értettem meg a Kempo tanítását "A kempo nem falakat, hanem hidakat épít". Ahogy idősödtem es egyre magasabb szintre jutottam benne kezdtem megtalálni azt a részt a kempóban ami a legjobban az én stílusom, mivel a kempo komplex mindenki megtalálhatja a neki tetsző részt benne. Ezen kívül itt megtaláltam a második csaladomat. A Kempón belül célom elérni a fekete övet és bekerülni a válogatottba.

GYENES ÁDÁM

Segéd edző / versenyző
Korosztály: Ifi-Junior

2010 szeptemberében kezdtem el a Kempot Egerben Stregova Zsolt mester kezei alatt, és a mai napig az egri Bushido Kempo akadémia versenyzője vagyok. Mielőtt megismerkedtem a Zen Bu Kan Kempoval más küzdősportokat is űztem, többek között Judoztam, de végül a Kempo mellett maradtam, nem véletlenül. A Kempo mára az életem egy nélkülözhetetlen részévé vált, el sem tudnám képzelni a napjaimat másképp. Egy harcművészet, aminek az elvei erősítenek a hétköznapokban, egy küzdősport, amiben szívesen versenyzem, és egy csapat, akik a második családom.

MAJOROS LÁSZLÓ

Segéd edző / versenyző
Korosztály: Felnőtt / Senior

Majoros László vagyok. 1974-ben születtem Egerben. 1992-ben ismerkedtem meg a harcművészetekkel, amelyek azóta az életem fontos részévé váltak. Először Wing Tsun kung fu-t tanultam, amelyből 8 év után sikeres mestervizsgát tettem. 2002 tavaszán mentünk el néhány barátommal az első Zen Bu Kan Kempo edzésre és nagyon megtetszett. A barátaim között volt Stregova Zsolt 2. danos mester is, aki jelenleg az egri Bushido Kempo Akadémia vezetője. A magas színvonalú edzéseket Tar László vezette. Nagyon tetszik a stílus komplexitása. A tradicionális és a modern harcművészet elemei egyaránt megtalálhatók benne. Mint küzdősport is megállja a helyét. Sokféle versenyzési lehetőség van, a full contact küzdelmektől, a bemutató versenyszámokig. Nagyon rugalmas, folyamatosan fejlődik, mert a mesterek gyakorolják és beépítik a más stílusokból hozott működőképes technikákat. (Pl. Brazil Jiu Jitsu.) Sokan más stílusokban is fekete övesek. Többször is dolgoztam külföldön, ezért az edzéseken folyamatosan csak 2011 nyarától tudtam rendszeresen részt venni. Azóta sok versenyen is elindultam sikeres eredményeket érve el. Másfél éve a gyerekek felkészítésében is segítek, Stregova sensei irányítása alatt. A stílust mindenkinek csak ajánlani tudom!

JÁGERSZKY ATTILA

Segéd edző / versenyző
Korosztály: Felnőtt / Senior

Jágerszky Attila vagyok (Jágó) 2011-ben ismerkedtem meg a Kempoval. Elötte is folyamatosan sporotoltam általános iskolában fociztam mint minden fiú majd 15 éves koromban hobbi szerűen lejárogatam boxolni aztán pedig fekvenyomásban versenyeztem több évig (több bajnoki címet is sikerült megszereznem). Ezt követően új kihívásra volt szükségem, ekkor kerestem meg Stregova Zsolt senseit hogy én versenyezni szeretnék kempoban (már ismertem sikeres eredményeit láttam egy pár küzdelmét), azon belül pedig földharc nyerte el a tetszésemet! Aztán pedig Zsolti útmutatásával megragadt az egész kempo a versenyek a szellemisége, a családiassága, maga az egész. Jelenleg is aktív versenyző vagyok, és segédkezek Busido Kempo Akadémia edzéseiben (földharc technikák oktatásában). A Kempo edzések mellet mikor tudok Budapesten a Gracie Barra Hungary edzésit is látogatom.

SZABÓ ZOLTÁN

Segéd edző / versenyző
Korosztály: Felnőtt / Senior

A küzdősportot a tradicionális muai thay thai boxxal kezdtem budapesten, ez viszonylag rövid ideig tartott,bár jó szájízzel gondolok vissza ezekre, valamint verseny szezonban ma is látogatok edzéseket. A zen bu kan kempot 2012 év végén kezdtem el, akkor még csak hobbikent és a mozgas valamint küzdősport szeretete miatt. A ami napra ez gyökeresen megváltozott , az elso zbk versenyem után Stregova Zsolt megfogalmazta, kell nekem tovabb menni ezen, es ráleptem egy olyan útra , ami attól kezdve az egész életemet megváltoztatta , rendszert es fegyelmet vitt az életembe, klubot vezetek masodmagammal, valamint gyerekekkel foglalkozok minden nap versenyek es egyeb kempos rendezvenyek resztvevoje vagyok, es egy csaladias, barati csapat tagja lettem, olyan csapattarsakkal körülvéve akikre lehet alapozni és bármilyen körülmények között szamithatunk egymasra....onzetlenul. Mindig van valami uj, amit barmilyen helyzetben a legjobb formammal kell megoldani. Ovvizsgak, versenyek es taborok kovácsoljak ossze az embereket csapattá, a csapatokat családdá.

Amennyiben hiányosságot vagy pontatlanságot találsz a fenti adatokban, kérünk jelezd a következő címre:
Hirdetések

Köszönjük, hogy feliratkozott hírlevelünkre.