GyereSportolni.hu - Győri Atlétikai Club - Atlétika Szakosztály

Generic placeholder image

Atlétika

Győri Atlétikai Club - Atlétika Szakosztály

Gyõr-Moson-Sopron megye, Gyõr, 9025 Győr, Radnóti Miklós u. 46.

Bemutatkozás

A legtöbb korosztályos és felnőtt válogatottat adó szakosztály versenyzői sikeresen képviselik a Győri Atlétika Club-ot magyar bajnokságokon, ahol több országos bajnoki címet szereznek, valamint nemzetközi, válogatott szinten is eredményesek.

Kiket Várunk?

Fiúkat és lányokat.

Kapcsolat

Cím: 9025 Győr, Radnóti Miklós u. 46.

Telefonszám: +36205395415

E-mail cím: gyac.atletika@gmail.com

Edzések helye

Győr, Bercsényi Liget 1.

Megközelítés

Tömegközlekedéssel: Nincs információ

Autóval: Nincs információ

GPS koordináták

47.685330, 17.622682

SZALÓKI RICHÁRD

vezetőedző

PETRAHN BARBARA

petrahn.barbara@gyac.hu

2014-től dolgozom edzőként az atlétikai szakosztályban, főként sprinterekkel, 60-400m-es futókkal foglalkozom.

A Győri Dózsa SE-ben kezdtem az atlétikát, Bognár János edző irányításával. Versenyszámaim 100-400m és a váltók. Győrből ösztöndíjjal kerültem az Egyesült Államokba, ahol a Baylor University-n folytattam tanulmányaimat és az egyetemi atlétikai csapat tagjaként vettem részt versenyeken. Az amerikai egyetemi bajnokságon egyéni 400m-en 4. helyet szereztem. Az egyetemen Clyde Hart volt az edzőm, aki Jeremy Wariner, Sanya Richards és a világcsúcstartó Michael Johnson edzéseit is irányította. Hart úr meghatározó mentor volt életemben és atlétikai pályafutásomban. Az egyetem elvégzése után másfél évig segédedzőként dolgoztam az írányítása alatt, ezalatt rengeteget tanultam a 400m-hez köthető filozófiájáról. Ezt a szemléletet szeretném a klubban is továbbadni.

A diploma megszerzése után tovább folytattam az atlétikát, majd 12 Egyesült Államokban eltöltött év után végleg hazaköltöztem Magyarországra. Ezalatt az idő alatt 2 olimpián képviseltem Magyarország színeit (2000 Sydney és 2008 Peking) valamint több Európa- és Világbajnokságon voltam a Magyar Csapat tagja. 18 évet atletizáltam, 1997-től 2012-ig a felnőtt válogatott tagja voltam, 26 felnőtt Magyar Bajnokságot nyertem. Fedettpályán 4x200m-es váltóban, szabadtéren 300m és 400m-en tartom az országos csúcsot, ez utóbbit Pál Ilonával társbérletben.

2014 óta az újjáalakult Győri Atlétikai Clubban dolgozom klubmenedzserként és segítem az edzők munkáját is.

Szeretném minél több fiatallal megismertetni és megszeretetni a sportágat, vallom, hogy az élsport mellett a tanulás is nagyon fontos, sőt, a kettő együtt hozza meg a várt és remélt sikert.

FARKAS ROLAND

farkas.roland@gyac.hu | +36 30 986 6173

Edzői munkámat 1996-ban kezdtem iskolai szinten, majd 1998-ban bekerültem a Győri Dózsa SE edzői csapatába, ahol az akkori Nemzeti Atlétikai Program megyei vezetője és edzője lettem. 2003-ban Babos Rita és Babos Géza edzőkkel elkezdtünk egy új szemléletű csoportot kialakítani az egyesületben (győri szöcskék), amiből mára kialakult a jelenlegi szakosztály.

BÚZA LÁSZLÓ

buza.laszlo@gyac.hu | +36 20 421 8077

CZIMMERER-ÁBRAHÁM EDINA

abraham.edina@gyac.hu | +36 30 479 0012

Edzői tevékenységem: 2009 tavaszától indult. Folyamatosan gyermek korosztállyal foglalkoztam, az edzéseimen az atlétika alapjaival ismertetem meg a fiatal atlétákat megtanítom őket az alapok elsajátítására. A MASZ által létrehozott Sport XXI. Alapprogram versenysorozataira készítem fel az U11 és U13-as korú csapatokat. A szakosztályunkban feladásos rendszerben dolgozunk, így lehetőségem van egészen serdülő korukig együtt dolgozni az atlétákkal, több országos helyezett az én ” kezemből” kerültek fel a másik edzőhöz, mint pl. Erdélyi Katinka, Fülöp Dorka, Kalácska Áron.

NÉMETH GYÖNGYI

nemeth.gyongyi@gyac.hu | +36 30 291 8015

A Révai Miklós Gimnáziumban dolgozom, mint testnevelő tanár. Nemcsak atlétikában, de a súlyemelésben is otthonosan mozgok, a Győri Rekard SE súlyemelő klub elnökeként és versenyzőjeként úgy érzem, ez a két sportág remekül kiegészíti egymást.

2014-től dolgozom a Győri Atlétikai Clubnál, mint dobóedző. Korábban gerelyhajítóként vettem részt atlétika versenyeken, így erre a versenyszámra specializálódtam.

KISS DÁNIEL JÁNOS

kiss.daniel@gyac.hu | +36 30 675 6602

Atlétikával először 13 éves koromban találkoztam.

Kezdetekben középtávfutással próbálkoztam, későbbiekben már 200-400 méterre specializálódtam. Diákolimpiákon indultam már dobószámokban is a futás mellett, ahol dobogós helyezéseket értem el. Sérülést követően, valamint érettségi után Pécsen tanultam tovább, ahol felkerestem a PVSK-t, és mélyebben elkezdtem foglalkozni a dobó számokkal. Minden dobószámot kipróbáltam, súlylökést, diszkoszvetést, kalapácsvetést, valamint gerelyhajítást. Legközelebb a súlylökés és a diszkoszvetés állt hozzám, 2012-ben U23 OB-n súlylökésben IV. helyezést értem el, diszkoszvetésben pedig VII. 2014 májusában a Győri Atlétikai Club atlétika szakosztályánál kezdtem el edzői munkámat, azzal a céllal, hogy Győrben is megismerkedjenek a gyerekek a dobó számokkal.

GALLAI RÓBERT

gallai.robert@gyac.hu | +36 30 722 6811

Amennyiben hiányosságot vagy pontatlanságot találsz a fenti adatokban, kérünk jelezd a következő címre:
Hirdetések

Köszönjük, hogy feliratkozott hírlevelünkre.